Vijesti

25.11.2017. 14:09:31 - Libela

neće proći

Noćna akcija u Rijeci: 'prepravljeni' plakati kojima konzervativci obmanjuju javnost

Prepravljeni billboard u Rijeci

Prepravljeni billboard u Rijeci (Foto: Anonimni/e čitatelji/ce Libele)

Mala noćna akcija u Rijeci. Tek što su postavljeni, billboard plakati s neistinitim i manipulativnim sadržajem su prepravljeni u - mrlje boje.

Naime, nepoznati/e aktivisti/kinje u noći s petka na subotu su promptno reagirali/e, kako navode za Libelu, na 'očitu objavu laži od strane neokonzervativaca o Istanbulskoj konvenciji'.

Velike billboard plakate zasuli/e su bojom kako bi pokazali/e da širenje dezinformacija neće proći neopaženo.

Podsjetimo, Konvencija Vijeća Europe o sprečavanju i borbi protiv nasilja nad ženama i nasilja u obitelji, poznata kao Istanbulska konvencija, predstavlja prvi pravno obvezujući međunarodni instrument koji će služiti kao pravni okvir za zaštitu žena od svih oblika nasilja, sprečavanje, progon i uklanjanje nasilja prema ženama i nasilja u obitelji.

Hrvatska je Istanbulsku konvenciju potpisala još 2013. godine. Jedno od predizbornih zahtjeva aktualne predsjednice, Kolinde Grabar-Kitarović, bilo je što hitnije ratificiranje Konvencije. U međuvremenu, konzervativne udruge, zajedno sa svojim zastupnicima, počeli/e su plašiti javnost s novokonstruiranom sintagmom praznog značenja - 'rodna ideologija', stoga konzervativci i konzervativke koče ratificiranje međunarodnog pravnog dokumenta, koji je donesen u okviru Vijeća Europe, čiji je cilj suzbijanje nasilja prema ženama.

Tagovi: akcija, aktivizam, billboard, guerilla akcija, konvencija vijeća europe o sprečavanju i borbi pro, konzervativci, plakati, rijeka

Vezani članci:

Facebook komentari

Iz drugih medija

AEM