Vijesti

04.02.2017. 18:56:15 - Libela

Crveni karton plagijatorima:

Hrvatska zaslužuje bolje od vas!

(Foto: stranice CMSa)

Centar za mirovne studije i GONG pozivaju građane i građanke da potpišu peticiju koju su osobe iz javnog i kulturnog života pokrenule za smjenu ministra znanosti i obrazovanja Pave Barišića zbog plagiranja i time iskažu snažno protivljenje plagiranju u znanosti i obrazovanju!

Ugledni znanstvenici i znanstvenice pokrenuli su peticiju protiv plagiranja upozoravajući da je "plagiranje raširen problem u akademskom, obrazovnom i javnom djelovanju u Republici Hrvatskoj te da plagiranje i slični oblici etički neprihvatljivog ponašanja dugoročno uništavaju znanstvene, obrazovne i odgojne ustanove, te vode opasnom slabljenju društvenog povjerenja".

"Dok građanke i građani kontinuirano podsjećaju vlast da obrazovanje jest i treba biti ključna javna politika za održivi razvoj Hrvatske, vlast se ne samo oglušuje na zahtjeve građana/ki nego i dodatno degradira znanost i obrazovanje. Tako vlast pokazuje nebrigu za obrazovanje kao i za društvenu poziciju i dignitet učitelja/ica i znanstvenika/ica, a istovremeno podržava i ničime ne osporava mandat dužnosnika/ica i drugih osoba na najvišim pozicijama u sektoru znanosti i obrazovanja koji se ne libe plagiranja, izigravanja procedure i drugih etički neprihvatljivih postupaka", poručuju iz CMS-a i GONG-a i pozivaju sve da svojim potpisom pokažu neslaganje s ovakvim ponašanjem vlasti. 

                                                          

Tagovi: cms, gong, pavo barišić, peticija, plagijat, plagijatori, političari i političarke, učitelji i učiteljice, znanstvenici i znanstvenice

Vezani članci:

Facebook komentari

Iz drugih medija

AEM