Vijesti

16.10.2016. 12:13:12 - Hina

zabrana no筫nja u javnim ustanovama

Stranke vladaju鎒 demokr规ansko-socijaldemokratske koalicije u Njema鑛oj slo緉e oko zabrane burke i nikaba

Burka

Burka (Foto: Screenshot: YouTube)

Stranke vladaju鎒 demokr规ansko-socijaldemokratske koalicije u Njema鑛oj pribli緄le su svoje stavove glede zabrane no筫nja burki i nikaba u javnim ustanovama, javlja Spiegel Online u subotu.

"Socijaldemokrati/kinje pokazuju otvorenost naspram prijedloga demokr规anskog ministra unutarnjih poslova Thomasa de Maizierea o zabrani nikaba i burke u javnim ustanovama poput dr綼vnih ureda, sudova, sveu鑙li箃a i 筴ola", javlja Spiegel Online pozivaju鎖 se na interne protokole sastanaka koalicije.

Socijaldemokrati/kinje su dosada bili/e protiv zabrane pokrivala cijelog tijela, tvrde鎖 da bi ta zabrana bila pretjerana.

Istodobno Socijaldemokratska stranka Njema鑛e (SPD), koja zajedno s Unijom CDU/CSU kao manji partner 鑙ni vladu na 鑕lu s Angelom Merkel, odbacuje mjere poput oduzimanja njema鑛og dr綼vljanstva osobama koje su sudjelovale u borbama u inozemstvu na strani islamista.

Mjere koje je Unija CDU/CSU predlo緄la u sklopu tzv. Berlinske izjave donesene nakon teroristi鑛ih napada u Njema鑛oj u srpnju, osim zabrane burke predla緐 i pove鎍nje broja policajaca kao i mogu鎛ost intervencije oru綼nih snaga i u slu鑑ju unutarnje opasnosti.

Unija je u me饀vremenu odustala od potpune zabrane burke i nikaba u Njema鑛oj te se ograni鑙la na zabranu u dr綼vnim ustanovama.
 

Tagovi: berlinska izjava, burka, cdu, merkel, nikab, njema鑛a, socijaldemokratska stranka njema鑛e, spd, unija cdu csu, zabrana burke, zabrana nikaba

Vezani 鑜anci:

Facebook komentari

Iz drugih medija

AEM