Vijesti

03.05.2016. 17:35:01 - Libela/Hina

prekinut govor

Predsjednica izviždana na konferenciji o slobodi medija: 'Vlada ubija medije'

Kolinda Grabar-Kitarović na konferenciji

Kolinda Grabar-Kitarović na konferenciji (Foto: HINA/ Damir SENČAR)

Dok je predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović u svom govoru na video-konferenciji o slobodi medija, koja je u utorak održana u Novinarskom domu, isticala da je sloboda medija temelj svakog demokratskog društva, izviždalo ju je nekoliko aktivista i aktivistkinja te novinara i novinarki.

"Sloboda medija jedna je od najosnovnijih sloboda i ljudskih prava te temelj svakog demokratskog društva", izjavila je Grabar-Kitarović na video-konferenciji o slobodi medija i provjeravanju činjenica, u koju je bilo uključeno 16 zemalja iz cijeloga svijeta. Izjavila je to u trenutku kada aktualna vlast agresivno i vrlo transparentno zatire medijske slobode, guši slobodu govora i izražavanja, postavlja 'podobne' na javni medijski servis, a već je ukonila ideološki 'nepodobne', i nastoji potpuno ugasiti neprofitne medije koji kritički promatraju društvo.

Podsjetivši na izjavu američkog predsjednika Thomasa Jeffersona kako 'tamo gdje postoji sloboda tiska i svatko zna čitati, sve je sigurno', Grabar-Kitarović je naglasila da će se kao predsjednica Republike uvijek zalagati za slobodu izražavanja.

Međutim, te njezine riječi zviždanjem su popratili aktivisti i sktivistkinje i nekoliko nazočnih novinara/ki.

Također se razvio transparent 'Croatian Government is killing the media/Hrvatska vlada ubija medije', što je bilo vidljivo video-linkom i ostalim sudionicima/cama konferencije koji/e nisu u Zagrebu.

Predsjednica se post festum osvrnula na svom Facebook profilu na događaj u Novinarskom domu, istaknuvši kako je 'razočarana jer su je upravo oni, koji se navodno zalažu za slobodu govora i medija, prekinuli za vrijeme govora', čime je prezentirala manjak vlastite introspekcije.

Tagovi: croatian government is killing the media, hrvatska vlada ubija medije, izviždana, kolinda grabar-kitarović, konferencija o slobodi medija, mediji, novinarstvo, predsjednica republike, slobodno novinarstvo

Vezani članci:

Facebook komentari

Iz drugih medija

AEM