Vijesti

27.06.2009. 09:29:40 (Jutarnji list)

Egzorcizam za gay demona u dječaku

(Foto: stevendepolo)

Američku je javnost sablaznio video koji prikazuje pripadnike jedne male crkve u Connecticutu kako istjeruju "homoseksualnog demona" iz tijela 16-godišnjeg dječaka koji leži pred njima.

"Istrgni mu ga iz vrata!" viče jedna žena. "Izađi, ti homoseksualni demone! Ti duše homoseksualni, smjesta te pozivamo da izađeš pred nas! Popusti svoj stisak, ti Lucifere!"


Taj 20-minutni video pojavio se na YouTubeu zahvaljujući dotičnoj crkvi (Manifested Glory Ministries). Razne gay udruge i zagovornici individualnih prava nazvali su ga napadom na svoja prava i zatražili istragu u vezi s njim. No jedan od dužnosnika Crkve utvrdio je da tinejdžer nije bio ozlijeđen.

"Mi vjerujemo da bi muškarac trebao biti sa ženom, a žena s muškarcem", izjavila je svećenica te crkve Patricia McKinney novinarima. "Mi nemamo ništa protiv homoseksualaca. Ja se samo ne slažem s njihovim stilom života", dodala je.

Premda je sama Crkva dokazanog veličanstva postirala ovaj videouradak na YouTube, ona ga je u međuvremenu povukla s njega. Zadržao se na nekim internetskim stranicama koje su ga kopirale u cjelini ili dijelovima. Istovremeno, Crkva je odbila pustiti video u širu distribuciju. Na snimkama se vidi kako članovi Crkve stojeći drže pod rukama dječaka i viču na njega, dok u pozadini svira orguljaška glazba.

"Izađi iz njegova trbuha", zapovijeda jedan glas na snimci. "Sakrio se u trbuhu, guraj ga van". Potom vjernici vraćaju dječaka na pod. On teško kašlje i potom povraća u vrećicu za tu svrhu. "Dodaj mu još jednu vrećicu, ali pazi da nosiš rukavice", govori nepoznati glas drugome.

Kako bespomoćni dječak leži na podu, vjernici ga prekrivaju bijelom plahtom.

Analitičari ne mogu procijeniti koliko se često slični egzorcizmi događaju diljem Amerike. No Kamora Herrington, koja radi za True Colors, procjenjuje da se to događa gotovo svakodnevno i da se, takoreći, uobičajilo.

Druga predstavnica Istinitih boja, koje brane gay prava, ističe da je proteklih godina bilo pet slučajeva u kojima su mladi ljudi iz njihova programa bili podvrgnuti egzorcizmu ili su mu izbjegli. Neki su bili i ozlijeđeni.

Tagovi: homoseksualnost, lgtbiq, nasilje

Vezani članci:

Facebook komentari

Iz drugih medija

AEM