Vijesti

14.08.2015. 14:19:46 - Libela

Prevencija vršnjačkog nasilja

'Prepoznaj i reagiraj na nasilje! Alarmiraj se!'

U sklopu projekta "Prepoznaj i reagiraj na nasilje! Alarmiraj se!" kojeg provodi Centar za edukaciju, savjetovanje i istraživanje (CESI), zajedno s Mrežom udruga Zagor, Gimnazijom Antuna Gustava Matoša iz Zabok i  Krapinsko-zagorskom županijom nastao je video koji govori kako srednjoškolci djeluju protiv nasilja.

Aktivnostima u sklopu projekta "Prepoznaj i reagiraj na nasilje! Alarmiraj se!" preventivno se djelovalo na vršnjačko nasilje u srednjim školama Krapinsko-zagorske županije kroz edukaciju i izradu alata koji su tematski vezani uz nasilje. Uključeni srednjoškolci samostalno su osmislili alate te se osvijestili o vršnjačkom nasilju i tako postali vršnjački edukatori na temu prevencije nasilja.

Škola svih nas

Škola svih nas

U sklopu projekta izrađeni su sljedeći alati: Bonton nenasilja "Škola svih nas", društvena igra "#alarmirajse", tabla za uzbunu "Dosta (mi) je!"  te video koji govori kako srednjoškolci i srednjoškolke djeluju protiv nasilja. Diseminacijom ovih alata po školama učenici mogu učiti o nasilju, vrstama nasilja ali i naučiti kako reagirati na nasilje. 

 

Tagovi: centar za edukaciju savjetovanje i istraživanje, hrvatska, krapinsko-zagorska županija, mreža udruga zagor, nasilje, prepoznbaj i reagiraj na nasilje, prevencija nasilja, vršnjačko nasilje

Vezani članci:

Facebook komentari

Iz drugih medija

AEM