Vijesti

28.02.2015. 15:01:54 - Libela

Ujedinjeni protiv fašizma

Prosvjed antifašista protiv fašizacije društva

Na središnjem zagrebačkom trgu danas je održan prosvjed inicijative Ujedinjeni protiv fašizma. Povod okupljanja bio je prvobitna najava Autohtone Hrvatske stranke prava (A-HSP) da će na istom mjestu postrojiti stranačku 'vojsku' Hrvatskih domoljubnih snaga i prisegnuti domovini. U međuvremenu,  MUP je zabranio ovaj proustaški skup uz obrazloženje da bi moglo doći do uznemiravanja građana i ozbiljnog remećenja javnog reda i mira.

Antifašisti su razvili transparent na kojem je pisalo "Ujedinjeni protiv fašizma", pjevali Bandiera Rossu i uzvikivali antifašističke parole.

Članovi fašističke A-HSP, umjesto postrojavanja stranačke vojske na Trgu bana Jelačića, zamislili su isti scenarij održati ispred groba Ante Starčevića u Šestinama. Međutim, to im nije pošlo za rukom jer se nije pojavilo stranačko vodstvo, tako da su vrlo brzo napustili područje.

Prema informacijama iz MUP-a, privedeno je najmanje pet osoba, a prema neslužbenim informacijama, uhićen je i predsjednik A-HSP-a Dražen Keleminac. 

Tagovi: antifašizam, fašizam, hrvatska, nacionalizam, prosvjed, zagreb

Vezani članci:

Facebook komentari

Iz drugih medija

AEM