Vijesti

08.01.2015. 12:36:37 - CMS (Libela)

Mržnja uvijek rađa novu mržnju i nasilje

CMS: Najpogubnije je ako ovaj događaj rasplamsa rasizam i mržnju

Charlie Hebdo

Charlie Hebdo (Foto: Facebook)

Jučerašnja ubojstva i napad na redakciju Charlie Hebdo napad je ne samo na slobodu izražavanja nego i slobodu čovjeka kao jednu od temeljnih demokratskih vrijednosti, stoji u priopćenju Centra za mirovne studije, kojeg prenosimo u cijelosti:

Napad još jednom pokazuje koliko je svaki vjerski ekstremizam poguban za demokratske vrijednosti. Želimo vjerovati kako se francusko, ali i europsko društvo, nakon ove tragedije neće spuštati na razinu osvete i mržnje, već da ćemo na ovaj zločin zajedno odgovoriti puno moćnijim metodama: nenasiljem, uzajamnim poštovanjem i tolerenacijom.

Najpogubnije je ako ovaj događaj rasplamsa rasizam i mržnju. Mržnja uvijek rađa novu mržnju i nasilje. Takav pristup neće nam dati odgovor na pitanje: Kako je moguće da nam se desila ovakva tragedija i što moramo činiti da se tako nešto ne ponovi?

Tagovi: centar za mirovne studije, charlie hebdo, cms, francuska, ksenofobija, mediji, mržnja, novinarstvo, rasizam, sloboda govora, svijet

Vezani članci:

Facebook komentari

Prikaži stare komentare (3)

Stari komentari

Bocko:
JA NISAM ČARLI !!!

Prosvjednici se okupljaju pod parolom 'Ja sam Čarli'.
E, pa - ja nisam Čarli!

Da se razumijemo, naravno da osuđujem divljački teroristčki napad!
Ali ne na način da podržavam tu ekipu radikalnih ljevičarskih provokatora-novinara koji nisu imali nimalo poštovanja za prava onih koji drugačije misle.
Evo, ovo je opus karukatura:

www.index.hr/vijesti/clanak/evo-kako-se-charlie-hebdo-sprdao-s-drugim-svetinjama-pa-i-i-isusom/793762.aspx

Ljevičarska ekipa koja ismijava dostojanstvo i sustavno oduzima pravo na izražavanje mišljenja drugima mora se pogledati u ogledalo i zapitati koliko su i sami krivi za netolerantnu atmosferu.

Obzirom da je ovo portal 'o rodu i spolu' podsjetio bih ovdje i na stalno dezinformiranje javnosti o korupciji u gamerskom novinarstvu koja je eksplodirala prošle godine u aferi Gamergate.
Kompromitirane feminističke novinarke na čelu sa Anitom Sarkessian i Zoe Quinn sada vode kampanju mržnje i netolreancije na društvenim mrežama, izmišljaju da im se prijeti i propagiraju cenzuru na društvenim mrežama, naročito prema pokretima za prava muškaraca. Nihova korumpirana djelatnost zasad se odbila o glavu tvrtkama za koje su radle u gamerskoj industriji, pa te tvrtke zbrajaju milijunske gubitke.

Naslov ovog članka je istina - mržnja rađa novu mržnju.

Ove godine feminizam se prvi puta u javnom prostoru na internetu sukobio sa MHRM koji je dovoljno ojačao da postaje neizostavan faktor u kreiranju politike. Potpuno nenaučene na argumentiranu raspravu i do nogu poražene feministice zbunjeno traže zabranu slobode govora na mreži i svaku kritiku proglašavaju mizoginijom.
Ako se feministička mržnja nastavi širiti, i nastavi pokušavati gušiti slobodu govora o ljudskim pravima muškaraca, samo će stvoriti radikalizam u novim generacijama aktivista za prava muškaraca.
08.01.2015. 18:13
:
" Kako je moguće da nam se desila ovakva tragedija i što moramo činiti da se tako nešto ne ponovi?"

Liberali i dalje ništa ne kuže. Neponovljivo!

Bocko, ova ekipa oko časopisa nije nikakva ljevica. Riječ je o liberalima i buržujima ili, eventualno, o salonskim ljevičarima. I, da, za ovo što im se dogodilo dobrim su dijelom i sami odgovorni. Slobodno su mogli poslati i pismo Al Bagdadiju i Al Zavahiriju s molbom da ih smakne. Dođe na isto.

Naravno, ako sve nije false flag operacija. A ni to ne bi bilo nemoguće sudeći po suludom razvoju događaja i mnogim bizarnostima.
09.01.2015. 11:53
Bocko:
@Provokator

U mnogim raspravama već godinama upozoravam da će nam ovo doći.
Evo pred možda pola godine sam pisao na jednom forumu da će se u velike europske velegradove koji imaju cijele četvrti sa stotinama tisuća islamskih imigranata useliti duh izraelsko-palestinskog sukoba. Sada već postoje u velegradovima poput Pariza, Lomdona , Brisela ili Malmea zone u kojima državne vlasti nemaju gotovo nikakvu stvarnu kontrolu. Za deset godina to će postati enklave koje će imati svoju samoupravu i šerijatsko pravo. Tamo će državne vlasti ulaziti onako kako sada Izraelci ulaze na palestinske teritorije - sa tenkovma.
Feministice su me čak i izvrijeđale, popljuvale ... rekle da sam patrijarhalna svinja koja to kao priželjkuje.
Ovaj događaj možda će se u budučnosti pamtiti ne kao teroristički napad, nego kao početak jednog procesa pobune muslimanskih useljenika protiv starosjedilaca Europe.

A ova ekipa su čisti salonski ljevičari.
Svi ti promotori kulturnog marksizma , ekipa sa akademije koja je opčinjena idejama Frankfurtske škole. I feminizam je tu danas zapravo najvažniji igrač.
A svi su oni samo pijuni u rukama vladajućih koji su u savezu sa bankarskom mafiokracijom.
Cilj takvog bezobzirnog vrijeđanja je pacifikacija građana.

Ovi karikaturisti su kroz 'satiru' samo širili granice vrijeđanja elementarnog ljudskog dostojanstva. Taman kad se ljudi naviknu na jednu vrsti ponižavanja i prihvate da je to postala liberalna norma, ovi jurišnici sa perima bi napali neku novu svetinju. I sve pod krinkom 'slobode' i demokracije. A mjerilo njihove demokracije je da niti referendum više nije demokracija.
Oduzmi ljudima sve za što su se spremni boriti - obitelj, djecu, naciju, vjeru, ponos... kad netko ustane u obranu neke moralne vrijednosti, povedi medijski linč.. ugradi u zakone političku korektnost, a sve izvan političke korektnosti je govor mržnje. I dobio si građane koji su poslušni robovi.
Orwellova 1984.

Samo Orwell/Blair nije uzeo u obzir vjerski radikalizam.
09.01.2015. 19:25

Iz drugih medija

AEM