Vijesti

15.10.2014. 21:51:52 - Civilnodruštvo.hr (Libela)

u samo četiri dana

Prikupljeno više od 160.000 potpisa protiv monetizacije autocesta

(Foto: Facebook: Ne damo naše autoceste)

"Prema prvim nepotpunim podacima, u prva četiri dana prikupljeno je više od 160.000 potpisa građana za raspisivanje referenduma protiv davanja autocesta u koncesiju", izvijestili su danas iz inicijative Ne damo naše autoceste, prenosi Civilno društvo.

Članovi inicijative Teodor Celakoski i Mijat Stanić na konferenciji za medije izrazili su zadovoljstvo dinamikom prikupljanja potpisa koja, kažu, pokazuje da građani i građanke nemaju povjerenje u Vladu i ne daju se zastrašiti prijetnjama da neće biti mirovina, plaća i Pelješkog mosta.

Poručili su da neće odustati, a brojem prikupljenih potpisa žele Vladi pokazati kakvo je stvarno stanje na terenu te zabraniti aktualnoj, ali i bilo kojoj drugoj Vladi, stavljanje autocesta u koncesiju.

Ne boje se da neće imati dovoljno potpisa za raspisivanje referenduma jer pojačavaju ritam i otvaraju nove lokacije za prikupljanje potpisa diljem Hrvatske.

"Ovim tempom imat ćemo debelo i preko potrebnih potpisa", tvrdi Celakoski.

Najave iz Vlade da bez te koncesije neće biti novca za mirovine i plaće u inicijativi su ocijenili pokušajem zbunjivanja građana i građanki.

Tagovi: autoceste, demokracija, hrvatska, koncesija, mijat stanić, monetizacija, ne damo naše autoceste, prikupljanje potpisa, referendum, teodor celakoski

Vezani članci:

Facebook komentari

Iz drugih medija

AEM