Vijesti

29.08.2014. 20:01:07 - Libela

Prijetnje smrću i zlostavljanje

Napad na Anitu Sarkeesian

Anita Sarkeesian, kritičarka pop kulture koja piše za Feminist Frequency, suočila se s dosad najvećim prijetnjama smrću zbog kojih je bila prisiljena napustiti svoj dom.

Podsjetimo, Anita Sarkeesian započela je Kickstarter kampanju kako bi analizirala kako se opisuje žene u video igrama. Upoznata s usporavanjima, očekivala je rodne uvrede i dosadne šale o kuhinjama i sendvičima. No, nakon kampanje našla se na meti tisuća komentara s prijetnjama nasiljem, silovanjem pa čak i ubojstvom.

Njezin članak na Wikipediji vandalizirali su desetci korisnika s različitih IP adresa. Maltretirana je i s pornografskim uracima u kojima njezinu virtualnu junakinju siluju drugi likovi iz video igara. Posebice uporan zlostavljač stvorio je video igru gdje se pozivalo ljude da "pretuku kuju", nakon čega je virtualna Sarkeesian završila krvava i puna modrica.

Nekoliko sati nakon na Twitteru je napisala da je sigurna i da su vlasti o svemu obaviještene. "Ne odustajem, ovo zlostavljanje žena mora prestati", dodala je na kraju.  

Tagovi: aktivizam, cyber feminizam, cyber nasilje, feminist frequency, mizoginija, nasilje, prijetnje smrću, video igre, žene

Vezani članci:

Facebook komentari

Prikaži stare komentare (7)

Stari komentari

Bocko:
Da malo pojasnimo .
Radi se o aferi #Gamergate

To je ajveća afera današnjice u vezi medija.
Guglajte #Gamergate ili Quinnspiracy.
Evo nekoliko linkova:
www.forbes.com/sites/erikkain...g-video-games/

knowyourmeme.com/memes/events/quinnspiracy

Quote:
Jilted ex-boyfriend Eron Gjoni wrote a long treatise on the alleged infidelity of his ex-girlfriend, video game developer Zoe Quinn. Members of the video game industry and press were implicated.

This led to an initial outcry over corruption in the video game press. Sex for positive coverage was the spark that fueled what has now become a huge gamer backlash against the video game press under the hashtag #GamerGate. While the initial concerns were quickly proven to be all smoke and no fire, the revelations led to further questions by many gamers, and so the #GamerGate movement was born.
...
Radio silence wasn’t the only thing encouraging cries of censorship. Moderators on forums at reddit and 4chan deleted posts and comments related to the Quinn controversy. One YouTube commentator, Mundane Matt, had a video on the subject removed after receiving a DMCA takedown notice,
...


Razotkrivena je feministička spletka u medijima koji prate gamersku populaciju - ljubitelje računalnih igara. Grupa feminističkih novinarki (predvođenih Anitom Sarkessian i Zoe Quinn ) sustavno su i medijima provodile upravo femnističke taktike ponižavanja gamera, prikazujući pritom da gamerska populacija 'stagnira'. Dio te taktike je i sveopća feminizacija tih igara.
Glupava propaganda obila se o glavu ne samo feministicama, nego i mnogim kompanijama koje su takvu politiku podržavale - čak i svemoćnom Microsoftu.

Upozorenje!
Wikipedija , kao i mnogi mediji sustavno bojkotiraju ili umanjuju ovu aferu.
Moderatori brišu komentare.

Tako npr Wikipedija:
en.wikipedia.org/wiki/GamerGate
Ima taj dezimformacijski čkanak, koji je predviđen za brisanje!

Iako na tražilici uz sve cenzure izlazi preko 400000 rezultata kada guglaš #Gamergate, ili preko 300000 kada guglaš Quinnspiracy.


Čini se da su se feministice opet upucale u nogu.
Ili bolje reći, ovaj put su šutnule gnjezdo stršljena.
.
11.09.2014. 21:31
muško:

@ bocko ne kužim ništa ??
12.09.2014. 23:56
muško:

@ bocko ne kužim ništa ??
12.09.2014. 23:56
Bocko:
Kako ne kužiš?

Novinarstvo koje prati teme računalnih igara duboko je korumpirano feminizmom.
Feministice su istinski frustrirane što jedan veliki dio mlađe muške populacije voli igrati igrice, radije nego da dozvoljava da žene njima manipuliraju u RL.
Zato se vodi kampanja na nekoliko frontova - gamere se ponižabva,kao nezrele osobe, prikazuje se kao da to nije inn,( iako svi pokazatelji upućuju da ta populacija i dalje raste), , vrši se pritisak na programere da feminiziraju igrice ( tako sada imamo ženskog Thora) , itd, itd...
15.09.2014. 12:34
muško:

i ja mislim da su gameri nezrele osobe
15.09.2014. 14:05
Bocko:
@muško
Nemoj i ti padati pod tu idiotsku mrziteljsku propagandu koja sve ljude trpa u isti koš.Gamerska populacija je jako raznolika, i igraju različite stvari. neke su tako sofisticirane da ih većina i ne može igrati.
Feministice tvrde da su do 45% gamerske populacije - žene. I to je zapravo istina, ako pod gamericama smatramo ženske koje igraju vrlo jednostavne igrice na svojim mobačima i drugim gadgetima.

Dio gamerske populacije jesu nezrele osobe. Ali ako mene pitaš, to su i nogometni navijači, i ženske koje prate turske, meksičke i indijske sapunice.

Ali sad zamisli da grupa muških novinara u časopisima koji prate tv program počnu pisati da su gledateljice sapunica nesposobne i nezrele glupače kojima bi bilo bolje da se više brinu o svojim muževima, ili ako ih nemaju da si ih pod hitno nađu.
I da pišu kako ionako gledanje sapunica više nije 'inn' i da broj gledateljica tih glupih sapunica stalno opada...
Kužiš?
Time bi radili protiv svojih klijenata, protiv publike od koje žive!
Idiotski, zar ne?
Ali to se upravo događa u tom #Gamergate
15.09.2014. 20:56
muško:

ja sam kao mlađi teenager igra te igrice to je takav gubitak vremena a ima tako kompleksnih igraica da je lakše naučit za neke ispit nego proć tu igru toliko napora metalnog zauzima, a tu je i industrija stalno izbacuju sve zahtjevnije igrice da se kupuju nova sve brža računala a neki likovi po cijeli dan igraju gube interes za bilo šta drugo stvaraju svijet gdije su oni junaci i pobjeđuju dok su u stvarnom životu luzeri u životu ima toliko zanimljivih i korisnih stvari za bavit se a igranje tih igrica po cijele dane je po meni loše tribalo bi lupa porez na to kao i na cigarete.
22.09.2014. 10:22

Iz drugih medija

AEM