Vijesti

12.05.2014. 18:23:42 - lgbt.ba

Počinje s radom BH LGBT info portal LGBT.BA

S radom počinje susjedski virtualni prostor namijenjen javnosti i LGBT zajednici

Nakon više od godinu dana djelovanja portala lgbt-prava.ba web platforma mijenja svoje ime u lgbt.ba, te postaje BH LGBT info portal, virtualni prostor namijenjen javnosti i LGBT zajednici. S još većom željom za doprinosom profesionalnom i etičkom, kao i što češćem izvještavanju o LGBT osobama, žele potaknuti razmjenu informacija i poboljšati komunikaciju s javnošću. Predstavljaju portal s potpuno novim dizajnom, prepoznatljivom domenom i još kvalitetnijim sadržajima.

Redizajn i unapređenje portala je financirala je Europska unija kroz Europski instrument za demokraciju i ljudska prava (EIDHR) za 2013. godinu, u okviru projekta "Jačanje prava lezbejki, gej muškaraca, biseksualnih i trans osoba u BiH u skladu s EU standardima".

Novi portal počinje s djelovanjem u ponedjeljak, 12. svibnja, u susret 17. svibnju, Međunarodnom danu borbe protiv homofobije i transfobije. "U narednom periodu potrudit ćemo se nastaviti objektivno informirati javnost o životu LGBT osoba u BiH putem intervjua, članaka, reportaža i drugih novinarskih i multimedijalnih sadržaja, ali ćemo se posvetiti i izvještavanju o LGBT kulturi, javnim politikama i pravima, kao i temama koje propituju heteronormativnost društva" stoji u priopćenju. 

Portal funkcionira na volonterskoj osnovi - čini ga posvećen tim novinara/ki i aktivista/kinja koji predano prate i uključeni su u događanja vezana za LGBT osobe na društvenom, političkom, aktivističkom, kulturnom i drugom planu, ne samo u BiH, nego i u regiji. LGBT.ba će također biti mjesto gdje će se svi moći informirati o kulturnim događanjima s LGBT predznakom u BiH i u regiji. 

Tagovi: bosna i hercegovina, informacije, lgbt, lgbt prava, portal, vijesti

Vezani članci:

Facebook komentari

Iz drugih medija

AEM