Vijesti

28.04.2009. 16:18:47 (Izvor: lokalni izbori.com)

Vesna Buterin predala kandidaturu za gradonačelnicu Rijeke

Gradska vijećnica i HDZ-ova kandidatkinja za gradonačelnicu Rijeke Vesna Buterin predala je listu kandidata HDZ-a.
Za svoje zamjenike predstavila je prof.dr.sc. Alana Bosnara, dr.med., predstojnika Zavoda za sudsku medicinu Medicinskog fakulteta u Rijeci te mr.sc. Bojana Šobera, opernog pjevača i člana upravnog odbora i ambasadora dobre volje 'Lions Internationala'.

Inače, na listi je zastupljeno 36% žena od kojih je čak 50% među prvih 11. Prva na listi je sama Vesna Buterin, a slijede je na vrhu liste Tomislava Zečević Pedić, prof. hrvatskog jezika i književnosti, dr. Tea Čaljkušić-Mance na 8. mjestu , Maja Eškinja na 10. te Ksenija Velčić na 11. mjestu liste.

Među najvažnijim projektima Buterin ističe uključivanje što više Riječana u izgradnju sveučilišne bolnice, sveučilišnog kampusa i uređenje lučkog podučja. Buterin je također najavila spremnost da riješi 'prometni kaos' u Rijeci.
Jedan od priroriteta, koji je istaknula i na jučerašnjem sučeljavanju na našem portalu, bio bi i izgradnja autobusnog kolodvora.
Vesna Buterin je uvjerena da može pobijediti aktualnog gradonačelnika Vojka Obersnela.
'Apsolutno ulazim u drugi krug, a nakon drugog kruga pobijeđujemo po prvi put u Rijeci', rekla je. Na pitanje je li ju strah, Buterin je rekla:
'Apsolutno nema nikakvog straha. Pogledajte, uz ovakav tim nema nikakvog straha!'

Tagovi: hdz, lokalni izbori, rijeka, vesna buterin

Vezani članci:

Facebook komentari

Iz drugih medija

AEM