Vijesti

10.04.2009. 09:56:53 - T.N.

"Nije li vrijeme da netko kaže: Rez!"

Britanska zaklada Women's aid ( Ženska pomoć ) započela je novu kampanju protiv nasilja nad ženama. U sklopu kampanje lansiran je potresan film pod nazivom "Cut" ( Rez ) koji efektno predočava učestalost i razmjere nasilja protiv žena u obitelji. Poznata glumica Keira Knightley u filmu tumači glumicu koja se poslije rada na setu vraća kući, gdje zatiče uznemirujuću scenu - razbijeno ogledalo i tragove krvi. Kada shvati da se njezin agresivni partner sam ozlijedio, pokušava razgovarati s njim, ali ljubomorni muškarac počinje vikati i udari je u glavu. Dok Keira leži na podu, on ju počinje 'cipelariti', a kamera se udaljava i pojavljuje se završna poruka: 'Nije li vrijeme da netko poviče: 'Rez'?

Dvominutni film vrtjet će se u kinima i na televiziji, a cilj mu je senzibilizirati javnost oko nasilja protiv žena u obitelji.

Film možete pogledati na stranicama zaklade Women's aid.

Inače, Women's aid zaklada je koja je proizišla iz ženskih pokreta 70-ih te se bavi zagovaranjem, prevencijom, zaštitom i osnaživanjem žena i djece koje trpe ( obiteljsko ) nasilje. Prva federacija "Ženske pomoći" datira u 1974. godinu kada je postavljena platforma za rad sa ženama žrtvama nasilja te pružanje emocionalne i financijske pomoći djeci i ženama žrtvama obiteljskog nasilja.

Tagovi: nasilje protiv žena, women s aid

Vezani članci:

Facebook komentari

Iz drugih medija

AEM