Vijesti

25.10.2011. 21:20:12 (hrt.hr)

"Više žena tamo gdje su moć i novac"

Potrebno je više žena tamo gdje su moć i novac, tamo gdje se stvarno odlučuje, istaknula je premijerka Jadranka Kosor otvarajući Regionalnu konferenciju o ulozi žena u ekonomskom rastu u jugoistočnoj Europi.

Regionalnu inicijativu za unapređenje ženskog poduzetništva, na kojoj sudjeluje više od 170 poduzetnica iz osam zemalja jugoistočne Europe, organizirala je Zagrebačka škola ekonomije i menadžmenta u suradnji s američkim Ministarstvom vanjskih poslova i veleposlanstvom u Hrvatskoj.

Hrvatska Vlada dijeli stajališta SAD-a o važnosti jačanja položaja žena na svim područjima života, a poboljšanje stanja na području političke participacije žena u Hrvatskoj ostaje za nas stalan izazov. Hrvatska je donijela zakon koji predviđa postupno povećanje zastupljenosti žena u politici do 40 posto, a danas u Hrvatskom saboru ima 25 posto zastupnica, što je iznad svjetskoga prosjeka, no nas to ne zadovoljava, rekla je premijerka.

Američka veleposlanica za globalna ženska pitanja Melanne Verveer istaknula je kako se pitanje rodne ravnopravnosti u poslovnom svijetu ne postavlja zbog zahtjeva udruga za ženska prava nego zbog činjenice da su zemlje u kojima je ravnopravnost žena i muškaraca na području poduzetništva i tržišta rada veća ekonomski uspješnije i prosperitetnije.

Verveer je sudionicama konferencije prenijela i poruku američke državne tajnice Hillary Clinton da je za postizanje gospodarskog rasta nužno otključati vitalni izvor rasta koji će osnažiti naša gospodarstva u idućim desetljećima - a to su žene poduzetnice.

Regionalnom konferencijom pod nazivom Ulaganje u budućnost, koja se održava od 24. do 26. listopada u hotelu Westin, želi se uspostaviti mreža potpore poduzetnicama u ovom dijelu Europe, a sudionicama će se osim predsjednice Republike Kosovo Atifete Jahjage obratiti uspješne poslovne žene iz Srbije, BiH, Albanije, Crne Gore i Hrvatske.

Tagovi: ekonomija, europa, gospodarstvo, jadranka kosor, konferencija, poduzetnice, ulaganje u budućnost, žene

Vezani članci:

Facebook komentari

Prikaži stare komentare (1)

Stari komentari

Rijeka:
Molim Vas, obratite pažnju na neke naslove u medijima koji potpuno nesankcionirano stvaraju talibansku klimu i šire mržnju i depresiju među društvo, naslov u novom listu...namjerno napisano malim slovima...Emancipacija dovela do povećanja alkoholizma kod žena.Red je da se tim hohštaplerima iz tog kupusovog lista stane na kraj jer postoji cijela kronologija ovakvih članaka..u stilu Znanstveno je dokazano da muškarcima opada libido nakon što žena napuni 18 god, Uzalud je ostavljati komentare na njihovoj stranici jer je toliko zagađen prostor, a proklamiraju se kao neka sdp-aška novina, lijevo orijentirana koja bi mogla zajahati sa njihovim jako opasnim kvazi temama, sada kada naravno..opet sdp , nekim čudom dođe na vlast.Vulgarno i bezobrazno u svim medijima A-liste, ali fanatično je kada napišu da je to znanstveni članak.
28.10.2011. 12:26

Iz drugih medija

AEM