Vijesti

09.03.2009. 11:07:20 (Večernji list/eZadar/Slobodna Dalmacija)

Sa svih strana: SDP obilježio Dan žena

Split: SDP-ovke su s muškim kolegama na Rivi ženama dijelile ruže. Prema riječima Vesne Alač, županijske vijećnice SDP-a, na taj način željele su pozvati na solidarnost prema ženama te obilježiti dan koji mnogi više ne poštuju jer ga nepravedno povezuju s bivšim državnim uređenjem.

 

Slavonija: Povodom Međunarodnog dana žena članovi Foruma mladih SDP-a uz čestitke i najljepše želje, darivali su karanfile.

 

Zadar: Žene zadarskog SDP-a organizirale su jučer svoju tradicionalnu proslavu u povodu Dana žena. U popunjenoj dvorani hotela Kolovare organizarn je prigodni prijem i druženje na kojem su uz kandidatkinju za gradonačelnicu Ingrid Antičević-Marinović, okupljene žene pozdravile i Gordana Sobol, predsjednica saborskog Odbora za ravnopravnost spolova, Renata Sabljar Dračevac, kandidatkinja za zamjenicu župana i Irena Dragić, predsjednica zadarskog Foruma žena SDP-a.

Saborska zastupnica SDP-a i predsjednica sabroskog Odora za prava žena Gordana Sobol je rekla kako su zadarska i županijska organizacija SDP-a predvodnice u uključivanju žena u politički život budući da su žene kanidatkinje za najviše dužnosti. -Ponosna sam što SDP nikad nije prestao obilježavati Dan žena, pa ni onda kada se tvrdilo da je to relikt komunizma, rekla je Sobol.

Ingrid Antičević Marinović je podsjetila prisutne na borbu Rose Parks koja je svojim primjerom zapalila borbu protiv rasne segregacije u Americi. -Ona je bila mala žena i radnica koja je bila umorna od bespomoćnosti i koja je jednostavno rekla "dosta" ugnjetavanju. Usprkos teškoćama, jedna mala žena napravila je velik korak u demokratizaciji Amerike, rekla je Antičević Marinović.

Domaćica skupa je izjavila kako i u Zadru treba reći "dosta" podobnosti i situaciji da diploma manje vrijedi od stranačke iskaznice vladajuće stranke. -Ako je mogla Rosa Parks, možemo i mi. Možemo izgraditi grad dostojan čovjeka i po mjeri Zadrana, zaključila je Antičević Marinović.

Tagovi: dan žena, gordana sobol, ingrid antičević marinović, renata sabljar dračevac, sdp

Vezani članci:

Facebook komentari

Iz drugih medija

AEM