Vijesti

11.06.2010. 13:26:55 - Tomislav (gay.hr)

SDP više ne traži da se Ustavom jamče gay prava

Jučer se održala 51. sjednica Odbora za Ustav, Poslovnik i politički sustav gdje se izjašnjavalo o amandmanima na prijedlog promjena Ustava RH.

Iako smo u medijima u posljednje vrijeme bili obavještavani kako je SDP iznio zahtjev da se Ustavom zajamče prava i slobode neovisno i o spolnoj orijentaciji, od toga očito ništa.

Podsjetimo, sredinom svibnja Zoran Milanović je došao s prijedlogom da Ustavom zajamče i prava gay populacije, koji dotada njegova stranka nije spominjala. Tražio je da se ustavnim promjenama obuhvati izmjena članka 14. koji propisuje da "svatko u RH ima prava i slobode neovisno o rasi, boji kože, spolu, jeziku, vjeri, političkom i drugom uvjerenju, nacionalnom ili socijalnom podrijetlu, imovini, rođenju, naobrazbi, društvenom položaju ili drugim osobinama" dodavanjem termina "spolnoj ili seksualnoj orijentaciji".

Ipak, na kraju jučerašnje sjednice, Milanović je novinarima rekao kako su odustali od borbe za tom promjenom zbog toga što su zaključili da vladajući HDZ nema sluha za odredbe o seksualnoj orijentaciji.

Dosada ih nisu spriječavali oprečni stavovi s vladajućom strankom, ali očito gay prava još uvijek nisu dovoljno jak razlog za borbu hrvatske 'ljevice'.

Tagovi: izmjene ustava, sdp, seksualna orijentacija, zoran milanović

Vezani članci:

Facebook komentari

Prikaži stare komentare (4)

Stari komentari

tajuska:
ma kojeg li iznenadenja!
11.06.2010. 14:07
jk:
cuj ti njega, hdz nema sluha, prosto neverovatno. e zoki zoki karakter si sve u 16.
11.06.2010. 14:29
mercedes:
e koja ljiga, koji luzer, pa da pobjegnes glavom bez obzira iz ove vuko__bine
11.06.2010. 14:33
jana :
ma kakvo li je to objasnjenje "najvece oporbene stranke!!??" za LIGU LJIGU!
11.06.2010. 15:11

Iz drugih medija

AEM