Vijesti

19.11.2009. 14:53:01 - Tajana Broz

Borba pjetlića

Kažu novinski izvještaji da je i na današnjem saborskom aktualcu bilo burno. Opozicija šamarala Vladu, Vlada uzvraćala udarac, ali jedno je pitanje odmah došlo na sve naslovnice i povuklo za sobom seksističke navade pojedinih medija. Naime, priupitala je Marija Lugarić ministricu bez portfelja Biancu Matković čime se ona točno bavi u Vladi i usput jel' zna čime se bave neki zaposlenici Hrvatskih autocesta. Na to joj je Bianca Matković objasnila čime se u Vladi bavi, usput malo bocnula kako je imao i SDP svoje ministrice bez portfelja (onih davnih dana dok su još imali svoju Vladu op.a.) te rekla da je pitanje eto uputila na krivu adresu. Što jasno nije nimalo smelo Mariju Lugarić koja je zatražila da se Ministrica ipak malo raspita i odgovori pismeno. I to bi bio kraj još jedne priče na relaciji Opozicija - Vlada koja uvijek počiva na istim principima. Opozicija kaže "Vi ne radite ništa", Vlada odgovori "Radimo više nego što je radila vaša Vlada", a opozicija zatraži pisani odgovor. I obično to točno tako prenesu i mediji. No, ovdje je priča dobila još i dodatak. Kako se radi o dvije žene, i to još prema kriterijima hrvatske politike, mlađe žene, odmah je Net.hr tome nadjenuo naziv "Chick fight u Saboru". Verbalno nadmudrivanje Gordana Marasa i Ivana Šukera na tom istom aktualcu im nije palo na pamet nazvati borbom pjetlića. Nadmudrivanje Željka Jovanovića i Božidara Kalmete također nije prozvano nikakvim životinjskim okršajem. Ali dvije žene u verbalnom nadmudrivanju odmah su koke oko kojih leti perje.

 

To mi je u pamćenje prizvalo lokalne izbore 2005. godine kada se nakon izbora ispostavilo da se predsjednice zagorskog SDP-a Sonja Borovčak i zagorskog HSS-a Vlasta Hubicki, a ujedno i stranačke kandidatkinje za županicu Krapinsko-zagorske županije, nisu uspjele u prvim minutama nakon objave rezultata dogovoriti koja će stranka dati županicu. Danima su se mediji zabavljali sa "svađom dvije babe" (ove su bile u nešto poznijim godinama prema medijskim standardima pa nisu bile koke, već obične babetine). Istovremeno je trajao puno žešći rat u Oroslavlju gdje su se na jednak način pokušavala oko funkcije gradonačelnika dogovoriti dva muškarca. Jel' su oni bili u medijima tretirani kao pjetlići, bikovi, jarci ili nešto slično? Naravno da ne. Tu se radilo o ozbiljnim međustranačkim dogovorima. Pa nisu muškarci kokoši.

Tagovi: aktualni sat, bianca matković, gordan maras, ivan šuker, libelin blog, marija lugarić, mediji, nožidar kalmeta, pijetlići, sabor, seksizam, željko jovanović

Vezani članci:

Facebook komentari

Prikaži stare komentare (1)

Stari komentari

m:
bravo
22.11.2009. 12:22

Iz drugih medija

AEM