Članci s tagom: zlocin

 • Zločin kao senzacija za mase

  Zločin kao senzacija za mase

  Medijske rubrike pune su ovih dana izvještaja o slučaju Tina Šunjerge koji je ubio svoje roditelje. Glavni lajtmotivi senzacionalističkih medijskih rasprava o (...)

 • Na primjeru krađe od pijanih muškaraca komičarka pokušala objasniti što znači pristanak

  Na primjeru krađe od pijanih muškaraca komičarka pokušala objasniti što znači pristanak

  Komičarka Alice Brine s Novog Zelanda ovog je ljeta pročitala naslov u medijima o nedavnom slučaju silovanja i odlučila je reagirati tako što je na društvenim (...)

 • Kako ubijene žene možda i nisu ubijene žene?

  Kako ubijene žene možda i nisu ubijene žene?

  Tog hladnog 6. prosinca 1989. godine, vjerojatno uobičajeno hladnog za kanadske prilike, jedan je mladić ušetao u École Polytechnique u Montrealu.

 • Lipa pamti!

  Lipa pamti!

  Tog 30. travnja 1944. godine, oko 14:30 sati, selo Lipu počela je opkoljavati grupa sastavljena od pripadnika SS-a, Wermachta i talijanske fašističke milicije.

 • Monitoring ubojstava trans osoba

  Monitoring ubojstava trans osoba

  Projekt monitoringa ubojstava trans osoba 2014 organizacije Transgender Europe pokazuje da je 226 trans osoba ubijeno u posljednjih 12 mjeseci.

 • Omalovažio ratna silovanja. I nasmijao se.

  Omalovažio ratna silovanja. I nasmijao se.

  U emisiji na banjalučkoj televiziji " Veče sa Ivanom Ivanovićem" istoimeni voditelj izjavio je kako je "od 1995. godine porastao broj Bosanki koje rađaju (...)

 • Nada Dimić - dvostruka kolektivna amnezija

  Nada Dimić - dvostruka kolektivna amnezija

  Sljedeće subote, 13. rujna u 11 sati u sklopu Urban Festivala13 Natrag na trg! Zagrebački trgovi ne pamte žene bit će organizirana dvosatna šetnja užim centrom (...)

 • U Gazi se zasad primirje poštuje

  U Gazi se zasad primirje poštuje

  Iz Gaze napokon stižu prizori koji nemaju izravne veze s ratom, ubijanjem i sukobima. Cijelu noć se slavilo nakon što su palestinski i izraelski dužnosnici uz (...)

 • 'Kad odrastemo imamo veću snagu nešto promijeniti'

  'Kad odrastemo imamo veću snagu nešto promijeniti'

  Prije 14 mjeseci, škotski glumac, dramski pisac i aktivist Matthew McVarish počeo je hodati Europom zbog samo jednog cilja: probuditi svijest ljudi o (...)

 • Mit o strancu

  Mit o strancu

  Gotovo svaka djevojčica dobit će u nekom trenutku savjet – "nemoj noću ići sama". Savjetovat će joj se da se ne odvaja od prijateljica, kako je najbolje da (...)

1 2 3 > >>

Iz drugih medija

AEM