Članci s tagom: zenska-mreza-hrvatske

 • LGBT udruge poručile s Markova trga: Ne referendumu o ljudskim pravima!

  LGBT udruge poručile s Markova trga: Ne referendumu o ljudskim pravima!

  Niti kiša nije spriječila predstavnike/ce LGBT udruga da pokucaju na vrata Hrvatskog sabora i usprotive se referendumu najavljenom za 1. prosinca ove godine.

 • Jezik pokazuje rodnu neravnopravnost

  Jezik pokazuje rodnu neravnopravnost

  Participacija žena u javnoj sferi i diskurs o rodnoj ravnopravnosti imaju sve značajniju ulogu u suvremenom društvu Hrvatske. Unatoč toj činjenici, rodni stereotipi i (...)

 • Ženska mreža Hrvatske za procesuiranje ratnih zločina nakon Oluje

  Ženska mreža Hrvatske za procesuiranje ratnih zločina nakon Oluje

  Ženska mreža Hrvatske i Inicijativa za ženski sud smatraju da "oslobađajućom presudom dvojici generala Hrvatske vojske ne prestaje, već se naprotiv osnažuje (...)

 • Nova Vlada, ista diskriminacija

  Nova Vlada, ista diskriminacija

  Ženska mreža Hrvatske: Novi Zakon o medicinski pomognutoj oplodnji sadrži odredbu koja eksplicitno propisuje diskriminaciju žena koje žive same ili u istospolnim (...)

 • Le Zbor prosvjednom akcijom stao uz Pussy Riot!

  Le Zbor prosvjednom akcijom stao uz Pussy Riot!

  Članice Le Zbora i njihovi prijatelji i prijateljice u četvrtak su se točno u podne okupili kao slobodne građanke i građani pred ruskom ambasadom u Zagrebu ne bi (...)

 • Ženska mreža Hrvatske traži pravo na MPO za sve žene

  Ženska mreža Hrvatske traži pravo na MPO za sve žene

  Ženska mreža Hrvatske uputila je zahtjev Vladi RH vezano uz izmjene Zakona o medicinskoj opodnji. Kako navode u svom pismu kažu da "medicinska oplodnja nije samo metoda za liječenje neplodnosti, nego i pomoć ženama bez partnera i ženama koje žive u istospolnim zajednicama da dobiju dijete" te traže "od Vlade RH da uskladi zakon s pozitivnim nacionalnim i međunarodnim dokumentima te da uputi u saborsku proceduru prijedlog koji neće biti diskriminativan prema ženama s obzirom na njihov bračni i obiteljski status i spolnu orijentaciju." Pismo donosimo u nastavku.

 • Vlada zaboravila na žene

  Vlada zaboravila na žene

  Ženska mreža Hrvatske , u suradnji sa Ženskom sekcijom Saveza samostalnih sindikata Hrvatske , povodom Međunarodnog dana žena htjela je Vladi predati (...)

 • Radnice, a ne robinje

  Radnice, a ne robinje

  Danas na Međunarodni dan ukidanja ropstva, Ženska mreža Hrvatske traži od buduće Vlade Republike Hrvatske da preispita zahtjeve koje su u ožujku ove godine, Ženska mreža Hrvatske i ženske sindikalne grupe  uputile Vladi Republike Hrvatske. Na zahtjeve su dobili 22 stranice odgovora različitih ministarstava i institucija Vlade, točnije - 22 stranice nijekanja, birokratskog deklamiranja i laganja.

 • Otvoreno pismo Jadranki Kosor

  Otvoreno pismo Jadranki Kosor

  Ženska mreža Hrvatske i ženske sindikalne grupe u otvorenom pismu Premijerki Jadranki Kosor ponovno napominju da se ukidanje Ureda pravobraniteljice za ravnopravnost spolova događa iza zatvorenih vrata Ministarstva pravosuđa, bez široke rasprave u javnosti. Podsjećamo, prije gotovo dva mjeseca u javnost je procurila informacija da će se izmjenama Zakona o Pučkom pravobranitelju ukinuti samostalni institut Pravobraniteljice za ravnopravnost spolova.

 • Zašto se ukidaju posebne pravobraniteljice?

  Zašto se ukidaju posebne pravobraniteljice?

  Ženska mreža Hrvatske i ženske sindikalne grupe pokušavaju naći odgovore na pitanja zašto se ukidaju posebne pravobraniteljice, hoće li pučki pravobranitelj ojačati i u zaštiti ženskih ljudskih prava te zašto se novi zakon pisao u tajnosti i bez sudjelovanja ženskih grupa i samih pravobraniteljica.

<< < 3 4 5 6 7 > >>

Iz drugih medija

AEM