Članci s tagom: zdravlje

 • "Ne uzimajte mi kontracepciju!"

  "Ne uzimajte mi kontracepciju!"

  Rezanje proračuna u SAD-u moglo bi ozbiljno ugroziti položaj žena. Radi se o smanjenju i ukidanju milijarde dolara koja se izdvajala za zapošljavanje žena, klinika (...)

 • Izađite i ispričajte svoju priču o raku

  Izađite i ispričajte svoju priču o raku

  Profesorica i književna kritičarka, Indijka Brinda Mehta , naša je slijedeća sugovornica u ciklusu intervjua s poznatim svjetskim feministicama koje je u (...)

 • 50% ambulanti nepristupačno ženama s invaliditetom

  50% ambulanti nepristupačno ženama s invaliditetom

  Društvo distrofičara Zagreb, krajem je siječnja organiziralo okrugli stol na temu "Unapređenje zdravstvene zaštite žena s mišićnom distrofijom". Govorilo se o reproduktivnom zdravlju i predrasudama prema ženama s invaliditetom napominjući kako su one trostruko diskriminirane, zatim pozitivnom pristupu reproduktivnom zdravlju, pravu na zdravstvenu zaštitu, te su prikazani rezultati istraživanja o reproduktivnom zdravlju.

 • Sotonski mamograf

  Glas Koncila nedavno je objavio tekst o mamografiji, jednom od načina pregleda dojke kojim je moguće dijagnosticirati tumore. Vijest su zatim raširili Večernji (...)

 • TEROR VITKOSTI

  TEROR VITKOSTI

  Današnji teror vitkosti zauzima sve više mjesta u tisku (prvenstveno takozvanim ženskim magazinima), u televizijskim emisijama, na promidžbenim plakatima (...)

 • Kako je Queer Zagreb obilježio Svjetski dan borbe protiv AIDS-a?

  Kako je Queer Zagreb obilježio Svjetski dan borbe protiv AIDS-a?

  Queer Zagreb ovogodišnji Svjetski dan borbe protiv AIDS-a obilježio je predstavljanjem jedne knjige i prikazivanjem jednog filma. Program se odvio u kinu Europa 2.12.2009. a započeo je najavom koju  je u ime Queer Zagreba odradila Karla Horvat Crnogaj. Knjiga je Citomegalovirus (Bolnički dnevnik) kultnog francuskog pisca Hervéa Guiberta, film je Avant gue j'oublie (Prije nego zaboravim) Jacques Nolota.

 • Smrtnost od karcinoma u žena pao za 8%

  Smrtnost od karcinoma u žena pao za 8%

  ISTRAŽIVANJE koje je proveo stručni medicinski list bavi se brojem smrtnih slučajeva kod bolesnika oboljelih od karcinoma. Istraživanje je jasno pokazalo pad smrtnosti u Europi u vremenskom razdoblju od 1990. godine do 1994. godine i u vremenskom periodu od 2000. godine do 2004. za devet posto kod muškaraca i osam posto u žena.

 • Bisere pred svinje

  Bisere pred svinje

  Prevela Maja Hrgović Ovo sam proljeće i ljeto provela kolutajući očima na svaku vijest o svinjskoj gripi. Gotovo su svakoga dana lokalni reporteri (...)

 • "Stražnja strana" na udaru institucija

  "Stražnja strana" na udaru institucija

  Slobodna Dalmacija i Jutarnji list donose priču o brošuri "Stražnja strana" koju je ove jeseni izdao Iskorak, a uz financijsku podršku Ministarstva zdravstva i socijalne skrbi, Ureda za zdravstvo i branitelje Grada Zagreba, te Vladinog ureda za ljudska prava. Piše Jutarnji, u brošuri su se umjesto savjeta o suzbijanju HIV-a, našli savjeti za ugodniji odnos te veći užitak muških partnera.

 • Mladi i povjerenje trebaju biti na prvom mjestu

  Mladi i povjerenje trebaju biti na prvom mjestu

  U Zagrebu je 27.10. u organizaciji CESI održana konferencija "Dobre prakse i politike seksualnog i reproduktivnog zdravlja i prava mladih" .

<< < 6 7 8 9 10 > >>

Iz drugih medija

AEM