Članci s tagom: zdravlje

 • Zdravija i sretnija Hrvatska kad o djeci brine MZOS

  Zdravija i sretnija Hrvatska kad o djeci brine MZOS

  Svaki put kad pomislimo da ne može gore, Ministarstvo obrazovanja, znanosti i sporta nas uvjeri u suprotno. Ovaj put je, barem za sada, uspješno (...)

 • OSOBNOST JE TA KOJA VAS ČINI PRIVLAČNIMA, NE KAZALJKA NA VAGI

  OSOBNOST JE TA KOJA VAS ČINI PRIVLAČNIMA, NE KAZALJKA NA VAGI

  A koji je tvoj oblik tijela? Jesi li V ili O tip, ima li tvoje tijelo oblik pješčanog sata ili jabuke, ili si možda sportske građe? Kakva nedoumica ljudi moji, kakva (...)

 • Lezbijke neće imati pravo na medicinski potpomognutu oplodnju

  Lezbijke neće imati pravo na medicinski potpomognutu oplodnju

  Nakon burnih rasprava i niza reakcija u javnosti, u Saboru je danas s 88 glasova za i 45 protiv donio Zakon o MPO-u. Očekivano, među najžešćim protivnicima bili su (...)

 • Konačna verzija Zakona o MPO upućena u Sabor

  Konačna verzija Zakona o MPO upućena u Sabor

  VLADA je u Sabor uputila konačnu verziju Zakona o medicinski pomognutoj oplodnji. Resorni ministar Rajko Ostojić naglasio je da Zakon omogućava optimalno liječenje (...)

 • Grčke prostitutke podvrgnute prisilnim testiranjima na HIV

  Grčke prostitutke podvrgnute prisilnim testiranjima na HIV

  Grčka je već neko vrijeme glavna vijest međunarodnog tiska zbog oštrih mjera štednje koje provodi u svjetlu globalne ekonomske krize. Ali nedavni napisi u novinama usmjerili su se na drugu uznemirujuću stvarnost: Krajem travnja, grčka policija započela je sa sistematičnim uhićivanjima prostitutki, prisiljavajući ih na HIV testiranje te je objavila imena i slike na policijskoj internetskoj stranici žena za koje je testiranje pokazalo da su  HIV-pozitivne.

 • Turkinje prosvjeduju protiv zabrane pobačaja

  Turkinje prosvjeduju protiv zabrane pobačaja

  "MOJE tijelo, moj izbor" , pisalo je na transparentima koji su u nedjelju preplavili jedan od glavnih trgova u Istanbulu. Na ulice je izašlo više od 3000 žena u (...)

 • Ženska mreža Hrvatske traži pravo na MPO za sve žene

  Ženska mreža Hrvatske traži pravo na MPO za sve žene

  Ženska mreža Hrvatske uputila je zahtjev Vladi RH vezano uz izmjene Zakona o medicinskoj opodnji. Kako navode u svom pismu kažu da "medicinska oplodnja nije samo metoda za liječenje neplodnosti, nego i pomoć ženama bez partnera i ženama koje žive u istospolnim zajednicama da dobiju dijete" te traže "od Vlade RH da uskladi zakon s pozitivnim nacionalnim i međunarodnim dokumentima te da uputi u saborsku proceduru prijedlog koji neće biti diskriminativan prema ženama s obzirom na njihov bračni i obiteljski status i spolnu orijentaciju." Pismo donosimo u nastavku.

 • Očekuje se humani zakon o medicinski potpomognutoj oplodnji

  Očekuje se humani zakon o medicinski potpomognutoj oplodnji

  Najavljene su izmjene izazvale i protureakciju organiziranu u inicijativu "I ja sam bio embrij" u kojoj nekolicina fundamentalista, ojačanih viškom vjerovanja i manjkom informacija nastoji potkopati sva nastojanja da se u javnost iznese realna slika naodrživosti i alogičnosti sadašnjeg zakona. Vjera je privatna stvar, želja za djetetom je iskonska i neutaživa, na Zakonu je da regulira pravila koja nikome ne oduzimaju mogućnosti.

 • Psihička bolest je političko pitanje

  Psihička bolest je političko pitanje

  Will Hall je shizofrenik koji već petnaest godina ne pije lijekove. Prošlog je vikenda u Zagrebu održao seriju predavanja "Osluškivanje ludila; nove vizije (...)

 • Mijenja se Zakon o medicinski potpomognutoj oplodnji

  Mijenja se Zakon o medicinski potpomognutoj oplodnji

  Parovima kod kojih je utvrđen nedostatak spolnih stanica u postupku izvantjelesne oplodnje omogućit će se oplodnja više od triju jajnih stanica, predviđeno je prijedlogom dopuna Zakona o medicinskoj oplodnji koji je Vlada poslala Saboru, donosi Vjesnik. I dalje je, međutim, ostala na snazi druga sporna stavka koja se odnosi na zabranu zamrzavanja zametaka.

<< < 5 6 7 8 9 > >>

Iz drugih medija

AEM