Članci s tagom: vox-feminae

 • 'Vidimo opasnost od toga da se nezavisna kultura marginalizira i iskorjenjuje'

  'Vidimo opasnost od toga da se nezavisna kultura marginalizira i iskorjenjuje'

  Nakon uspješno održanog još jednog Vox Feminae Festivala, i to već 14. po redu, porazgovarale smo s ekipom iz K-zone koja stoji iza festivala i Vox Feminae (...)

 • One su najstrašnije žene 2019. godine!

  One su najstrašnije žene 2019. godine!

  U prepunom baru Botaničar u Zagrebu sinoć je održana prva dodjela nagrada za Strašne žene godine u organizaciji portala Voxfeminae.net i društvenog poduzeća (...)

 • Sedmodnevno druženje 19 aktivista/kinja rezultiralo fanzinom 'Lapač'

  Sedmodnevno druženje 19 aktivista/kinja rezultiralo fanzinom 'Lapač'

  U Društveno kulturnom centru Šesnaestica se u nedjelju, 6. listopada, održalo otvorenje izložbe ' LAPAČ ' koja je nastala u sklopu Erasmus+ razmjene (...)

 • "Strašne žene" prikupile više od 170.000 kuna

  "Strašne žene" prikupile više od 170.000 kuna

  Kampanja za društvenu igru 'Strašne žene' , prvi proizvod te vrste u Hrvatskoj koji slavi doprinos žena društvu, uspješno je završena s preko 170 tisuća kuna (...)

 • (Ne)mogući spomenik ženskoj emancipaciji na Trgu bana Jelačića

  (Ne)mogući spomenik ženskoj emancipaciji na Trgu bana Jelačića

  Umjetnik Antonio Grgić danas je od 12 do 15 sati na Trgu bana Jelačića iscrtavao sjenu spomenika, koji je poslije oslobođenja Zagreba postavljen umjesto spomenika (...)

 • Radiš u udruzi? A jel' imaš pravi posao?

  Radiš u udruzi? A jel' imaš pravi posao?

  Osmi Vox Feminae festival otvorila je panel diskusija Radiš u udruzi? A jel' imaš pravi posao? - Rodna ravnopravnost u vrednovanju rada i zadovoljstva (...)

 • Zajedno smo jače/i!

  Zajedno smo jače/i!

  Osim što su na dan 22. studenoga rođene Dora Maar, Picassova ljubavnica i muza hrvatskog porijekla, te zanosna Scarlett Johansson, ovaj datum igra jako bitnu ulogu u (...)

 • Obucite svoj superjunački kostim i vidimo se!

  Obucite svoj superjunački kostim i vidimo se!

  Šesti po redu, VOX FEMINAE FESTIVAL , otvara svoja vrata gradu Zagrebu i svim posjetiteljima od 21. do 24. studenog u Kinu Europa.

 • Žene i online neprofitni mediji

  Žene i online neprofitni mediji

  Cunterview je pozvao Rode, Rozekoze i Libelu na dijalogiziranje o pitanjima koja se tiču organizacije i plasiranja informacija koje su bitne za bolje funkcioniranje žena i civilnog društva u Hrvatskoj. Na početku smo govorile o prednostima rodno senzibliziranih medija u odnosu na mainstream medije koji ne obraćaju dovoljno pažnje na sadržaje koje nude javnosti. Istaknule smo kako medijski projekti koji računaju s drugačijim sadržajima dozvoljavaju ženama razmjenu ideja i informacija koje se ne temelje na općim mjestima i uvriježenim idejama o tome što žene danas zanima.

 • Vox Feminae u Zagrebu i PitchWise u Sarajevu

  Vox Feminae u Zagrebu i PitchWise u Sarajevu

  Od 16. do 19. rujna Grad Zagreb četvrtu godinu za redom postaje središte umjetnički odvažnih glasova žena kada se Vox Feminae festival sa pregrštom filmova, glazbe, diskusija i radionica odvija u AKC Medika. Festival po prvi puta ima međunarodni natjecateljski filmski program. U isto vrijeme u Sarajevu se održava peti PitchWise Festival, festival ženske umjetnosti BiH 2010, čiji je program ove godine usmjeren na trenutne feminističke pokrete u zemlji i susjednim državama, a istovremeno i na globalne feminističke pokrete.

1 2 > >>

Iz drugih medija

AEM