Članci s tagom: vlada

 • Mala zemlja za veliki relax

  Mala zemlja za veliki relax

  Jako sam relaksirana zadnjih tjedana. Mislim da se to nekako poklopilo s izborom novih ministara koji, za razliku od onih ljenjivaca Šukera, Biškupića i Vukelića, (...)

 • Martina Dalić danas postaje ministrica financija

  Martina Dalić danas postaje ministrica financija

  SABOR bi na današnjoj izvanrednoj sjednici trebao potvrditi nove ministre/ice koje je ranije ovoga tjedna predložila premijerka Jadranka Kosor. Tako bi na mjesto ministrice financija umjesto Ivana Šukera trebala doći Martina Dalić. Martina Dalić na mjesto ministrice dolazi s pozicije predsjednice Uprave Partner banke, a iza sebe ima višegodišnje iskustvao rada u Vladi te je tijekom izbora 2007. godine predstavljena kao glavna ekonomska stručnjakinja HDZ-a.

 • Kriza najžešće pogađa starije žene u ruralnim područjima

  UNDP-ovo istraživanje pokazalo je kako se jaz između muškaraca i žena u strukturi nezaposlenih smanjuje, no ne zbog toga što se zapošljava više žena, već zbog toga što sve više muškaraca ostaje bez posla. "Prema nekim pokazateljima, žene su 10 posto slabije plaćene od muškaraca, a kriza najteže pogađa one koje su starije od 60 godina u ruralnim područjima", rekao je predstavnik UNDP-a u Hrvatskoj Yuri Afanasiev.

 • Šibe za ministre

  Šibe za ministre

  Udruga RODA - Roditelji u akciji već devetu godinu za blagdan Sv. Nikole tradicionalno provodi akciju pod nazivom Šibe za ministre. Predsjednici Vlade i ministrima "zaslužnim" za postojeću situaciju u hrvatskom društvu, te odnos prema djeci i obitelji, Roda je poslala šibe kao znak upozorenja na goruće probleme s kojima se susreću trudnice, roditelji i djeca u našem društvu.

 • Jacinih sto dana

  Malo tko je prije 100 dana očekivao da će Jadranka Kosor na mjestu premijerke dočekati jesen. Trebala je biti obična Sanaderova lutka na koncu, a na (...)

 • Hrvatska dobila prvu premijerku

  Hrvatska dobila prvu premijerku

  Nakon 12 sati rasprave Sabor je izglasao povjerenje Jadranki Kosor te će ona tako na premijerskom mjestu zamijeniti Ivu Sanadera. Kasno navečer Kosor i njezini ministri/ce položili su i prisegu. Nova Hrvatska vlada na čelu s Jadrankom Kosor dobila je povjerenje većine saborskih zastupnika/ca.

 • J. Kosor od Sabora zatražila mandat za sastavljanje Vlade i predstavila svoj program

  J. Kosor od Sabora zatražila mandat za sastavljanje Vlade i predstavila svoj program

  Nakon što je u petak predsjednik Hrvatske Stjepan Mesić Jadranki Kosor povjerio mandat za sastavljanje Vlade, Kosor je danas na nastavljenoj 11. sjednici Hrvatskog sabora zatražila i povjerenje saborskih zastupnika. U Saboru je predstavila članove/ice Vlade, od kojih su neki novi ili na novim, u javnosti već obznanjenim položajima.

 • Mesić povjerio mandat Jadranki Kosor

  Mesić povjerio mandat Jadranki Kosor

  Predsjednik Stjepan Mesić povjerio je jučer navečer mandat za sastav nove Vlade Jadranki Kosor, dosadašnjoj potpredsjednici Sanaderove Vlade. Nakon pet sati kozultacija sa svim predstavnicima parlamentarnih stranaka i nacionalnih manjina Mesić se zajedno s Kosor oko 20.30 pojavio pred novinarima.

 • Bianca Matković - ministrica bez portfelja

  Bianca Matković - ministrica bez portfelja

  Bianca Matković, po svemu sudeći, postaje druga najmoćnija osoba u Vladi. Može se reći da će Matković imati ovlasti kao da je potpredsjednica vlade. Koordinacija rada ministarstava na području eurointegracija bit će samo jedan od njenih zadataka u vladi. Ona će moći još intenzivnije i s više ovlasti uvoditi reda u djelovanju vladinih resora.

 • Prva premijerka

  Prva premijerka

  Iako je jučer u otprilike 15 minuta Hrvatska dobila prvu premijerku od samostalnosti i prvu predsjednicu trenutno najjače političke stranke (i još k tome (...)

Iz drugih medija

AEM