Članci s tagom: vesna-skare-ozbolt

 • Nitko više ne dovodi u pitanje sudjelovanje žena u desnim strankama, ali zna se njihova pozicija

  Nitko više ne dovodi u pitanje sudjelovanje žena u desnim strankama, ali zna se njihova pozicija

  Josip Šipić završio je Filozofski fakultet u Zagrebu te 2005. godine magistrirao rodne studije na CEU u Budimpešti kao stipendist Ministarstva znanosti i (...)

 • Izborna mitologija

  Izborna mitologija

   Izbore je obilježio strah od mogućnosti da kompromitirana, patrijarhalna i upitno informirana osoba bude predsjednikom države puno više nego što je mogućnost da Ivo Josipović postane predsjednik i donese neku strukturnu promjenu izazivala nadu.

 • Vesna Škare Ožbolt: Dosadna i prljava kampanja

  Nezavisna predsjednička kandidatica Vesna Škare-Ožbolt na konferenciji za novinare u Šibeniku kazala je kako je dosadašnja kampanja na površini dosadna, no iznutra (...)

 • PREDSJEDNIK ILI PREDSJEDNICA

  Uskoro će hrvatski građani birati po peti put predsjednika ili predsjednicu. Nameće nam se pitanje da li je Hrvatska spremna za svoju prvu predsjednicu? (...)

 • Libelina godišnja inventura

  Libelina godišnja inventura

  Kraj godine uvijek je prikladno vrijeme za zbrajanje i oduzimanje, množenje i dijeljenje. Što smo ostavili iza sebe dobro, što smo ostavili lošeg, a ne škodi i malo pogledati prema naprijed i donijeti pokoju novogodišnju odluku - da li ćemo se pokriti omiljenom dekicom po glavi i prespavati sljedeću godinu ili pak nešto poduzeti. Zato je vaša i naša omiljena Libela.org odlučila napraviti godišnju inventuru.

 • Biografije kandidatkinja za predsjednicu

  VESNA PUSIĆ *datum i mjesto rođenja: 25. ožujka 1953., Zagreb *zanimanje: sveučilišna profesorica *radno mjesto: Filozofski fakultet, Hrvatski (...)

 • PMS

  PMS

  Danas me je na jedan sasvim pristojan iskaz ljutnje dočekao komentar "Rade hormoni?" . To je varijacija na temu "PMS, ha?" .

 • Vesna Škare-Ožbolt prijavila medije DIP-u

  Da bi postao predsjednički kanditat očito nije bilo potrebno skupiti 10.000 potpisa nego medijima dati 10 milijuna kuna - izjavila je nezavisna predsjednička (...)

 • Žene u politici: promjena paradigme

  Žene u politici: promjena paradigme

  Na tribini Centra za ženske studije 'Žene u politici: promjena paradigme' dvije predsjedničke kandidatkinje izjasnile su se da je pozicija žena u politici doista bolja no dosad, o čemu svjedoči i aktualna predsjednička kampanja. 'Nisam na Olimpijadi i nisam došla sudjelovati, nego pobijediti jer su žene na ovim izborima kvalitetnije kandidatkinje, obrazovanije i nemaju mrlje', rekla je Vesna Pusić.

 • Ne treba potcjenjivati prosudbu građana na izborni dan

  Gordana Simonović razgovarala je za Libelu s kandidatkinjom za predsjednicu RH Vesnom Škare Ožbolt. Gospođo Škare-Ožbolt, vi ste jedna od dviju (...)

1 2 > >>

Iz drugih medija

AEM