Članci s tagom: vesna-pusic

 • Vrijeme je da žena preuzme kormilo UN-a

  Vrijeme je da žena preuzme kormilo UN-a

  Uzduž jednog zida u predvorju zgrade Ujedinjenih naroda vise portreti osam muškaraca, uključujući i Ban Ki-moona, sadašnjeg glavnog tajnika, koji su predvodili ovu (...)

 • 'Ustav očito ne štiti prava manjina, pa će to morati učiniti građani/ke'

  'Ustav očito ne štiti prava manjina, pa će to morati učiniti građani/ke'

  Na otvaranju konferencije ILGA-Europe (International Lesbian, Gay, Bisexual, Trans and Intersex Association), krovne organizacije LGBTI zajednice u Europi, (...)

 • Hrvatska želi razviti trajni angažman u zaštiti globalnog položaja žena

  Hrvatska želi razviti trajni angažman u zaštiti globalnog položaja žena

  Prva potpredsjednica Vlade i ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić održala je uvodno predavanje, u sklopu završnog panela s ovogodišnjim polaznicima (...)

 • Građanski nadzor vlasti biti će nužan

  Građanski nadzor vlasti biti će nužan

  U dvorani HND-a održana je 21.11.2011. javna tribina organizacija civilnoga društva okupljenih u Platformi 112 -Za Hrvatsku vladavine prava s predstavnicima i predstavnicama nekoliko stranaka, koalicija i nezavisnih lista koje izlaze na parlamentarne izbore 2011. Rasprava je pokazala da će, ma kako saziv novog Sabora izgledao, jaki građanski i medijski nadzor biti i nadalje nužan korektiv vlasti. 

 • Nitko više ne dovodi u pitanje sudjelovanje žena u desnim strankama, ali zna se njihova pozicija

  Nitko više ne dovodi u pitanje sudjelovanje žena u desnim strankama, ali zna se njihova pozicija

  Josip Šipić završio je Filozofski fakultet u Zagrebu te 2005. godine magistrirao rodne studije na CEU u Budimpešti kao stipendist Ministarstva znanosti i (...)

 • Nezaposleni muškarac je problem, a nezaposlena žena je domaćica

  Nezaposleni muškarac je problem, a nezaposlena žena je domaćica

  8. marta je. Probudih se, protrljah oči i krenuh se spremati za okrugli stol pod nazivom "Žene na poslu u Hrvatskoj: Izazovi i prilike".

 • Ne smijemo dopustiti da nam država uđe u krevet

  Ne smijemo dopustiti da nam država uđe u krevet

  Svi koji su se ikada bavili ispitivanjima javnog mišljenja ili sličnim empirijskim istraživanjima, prije ili kasnije naišli su na knjigu "Kako lagati pomoću (...)

 • Izborna mitologija

  Izborna mitologija

   Izbore je obilježio strah od mogućnosti da kompromitirana, patrijarhalna i upitno informirana osoba bude predsjednikom države puno više nego što je mogućnost da Ivo Josipović postane predsjednik i donese neku strukturnu promjenu izazivala nadu.

 • A u drugi krug idu...

  A u drugi krug idu...

  ... jedan aktualni SDPovac, Ivo Josipović, i jedan bivši SDP-ovac, Milan Bandić. Iako je Ivo Josipović u ovom prvom krugu dobio dvostruko više glasova od Bandića, teško je predvidjeti kamo će otići glasovi Hebranga, Vidoševića i Primorca. Vesna Pusić sa 7,25% glasova ostvarila je ukupno peti rezultat, ostavivši iza sebe Dragana Primorca. Vesna Škare Ožbolt predzadnja je sa svega 2% glasova.

 • Da, naravno da se smatram feministkinjom

  Da, naravno da se smatram feministkinjom

  Vesna Pusić u Libelinom interview-u:  - Naravno da se smatram feministkinjom. Ja mislim da je to pitanje, pitanje temeljne ljudske i društvene pristojnosti. Jer, što znači biti feministkinja?! Znači biti svjesna činjenice da žene i muškarci ravnopravno sudjeluju u društvu u svim aspektima društvenog života. Ja mislim, dakle, da je to isto kao ne biti rasista.

   

1 2 3 4 > >>

Iz drugih medija

AEM