Članci s tagom: vatikan

 • Aktivistkinje Femena poručile Papi da zašuti

  Aktivistkinje Femena poručile Papi da zašuti

  Aktivistkinje pokreta Femen , koje se bore za prava žena i homoseksualaca, nakratko su se razgolitile na Trgu svetog Petra u Rimu u nedjelju tijekom papinskog (...)

 • Kartonskim srcima protiv Papine homofobije

  Kartonskim srcima protiv Papine homofobije

  Skupina prosvjednika danas je pokušala ući na Trg sv. Petra u Vatikanu dok se papa Benedikt XVI. obraćao vjernicima, ali ih je u tome spriječila policija.

 • Vatikan protiv Nobela za pionira umjetne oplodnje

  Vatikan protiv Nobela za pionira umjetne oplodnje

  Visoko pozicionirani vatikanski dužnosnik rekao je jučer da je odluka Švedske akademije da Nobela za medicinu dodijeli pioniru umjetne oplodnje Robertu Edwardsu potpuno kriva. Ignacio Carrasco de Paula, čelnik Pontifikalne akademije za život, izjavio je da 'bez Edwardsa, ne bi bilo tržišta za prodaju mnoštva jajnih stanica ni hladnjaka prepunih embrija'. 'U najboljem slučaju, oni se usađuju u maternice, no najčešće završavaju napušteni ili umiru, za što je odgovoran novi Nobelovac', dodao je De Paula koji je također i glasnogovornik Vatikana za bio-etiku. No De Paula je naglasio kako govori isključivo u svoje ime. Oko četiri milijuna ljudi u svijetu rodilo se zahvaljujući medicinski potpomognutoj oplodnji.

 • Papine diskriminatorne izjave ugrožavaju zdravlje muškaraca i žena

  Papine diskriminatorne izjave ugrožavaju zdravlje muškaraca i žena

  "Neodgovorne i diskriminatorne izjave i učenja o seksualnosti, seksualnom zdravlju i dobrobiti, dovode zdravlje i živote muškaraca i žena u opasnost" izjavljuju dvije vodeće britanske dobrotvorne organizacije FPA (Family Planning Association) i NAT (National AIDS Trust) u OTVORENOM PISMU o stavovima Pape Benedikta XVI o seksualnom zdravlju uoči njegovog prvog posjeta Velikoj Britaniji. Naučavajući da je moderna kontracepcija "istinski zla", katolička crkva sprječava žene, uključujući udane žene, da odaberu da li će imati ili ne imati djecu, kada će to učiniti i koliki će biti razmak između poroda.

<< < 1 2

Iz drugih medija

AEM