Članci s tagom: v-day

 • Plesom protiv nasilja nad ženama!

  Plesom protiv nasilja nad ženama!

  Nekoliko stotina Zagrepčana i Zagrepčanki na Zrinjevcu je plesnim prosvjedom upozorilo na nasilje nad ženama u dosad najvećoj takvoj globalnoj aktivističkoj (...)

 • Energična, entuzijastična i beskompromisna

  Energična, entuzijastična i beskompromisna

  Rosario Dawson je debitirala u potresnom filmu Larrya Clarka "Klinci" (Kids) kada joj je bilo svega 15 godina. Od tada je izgradila uspješnu karijeru, no ono što ju izdvaja od kolega i kolegica iz svijeta filma, njen je politički aktivizam.

 • Promjene se događaju, znakovi su posvuda oko nas

  Promjene se događaju, znakovi su posvuda oko nas

  Prevela i prilagodila Nada Kujundžić ´Vaginini monolozi´ učinili su je slavnom. Sada vodi globalnu kampanju kojoj je cilj potaknuti milijardu žena (...)

 • Bez rampe-STOP nasilju nad ženama

  Bez rampe-STOP nasilju nad ženama

  U Muzeju suvremene umjetnosti je u srijedu 20. travnja održana još jedna u nizu brojnih predstava Vagininih monologa.  Riječ VAGINA se u predstavi spominje 118 puta. Svakim od tih 118 puta je pokazano koliko nam je neobično čuti tu riječ: VAGINA, kakvu nelagodu ta riječ izaziva, čak i u nama ženama unatoč tomu što je ona dio nas.

 • V-day: I Split će postati vagina friendly grad

  V-day: I Split će postati vagina friendly grad

  'Vagina. Eto, izgovorila sam. Vagina – i opet sam rekla' – uvodne su riječi bestselera Eve Ensler "Vaginini monolozi" koji već 12 godina živi i u svojoj kazališnoj varijanti u sklopu V-daya ili svjetske kampanje usmjerene protiv nasilja prema ženama. Naime, iako su Monolozi na samom početku rođeni kao ideja koja će slaviti vaginu i ženstvenost, autoričin rad je ubrzo zadobio i dimenziju borbe protiv nasilja i diskriminacije. Ove godine na globalnoj razini V-day je posvećen silovanim ženama iz Konga, a na državnim razinama aktivistkinje za ženska prava same odabiru kome će posvetiti predstave.

Iz drugih medija

AEM