Članci s tagom: split

 • Osnovana direktno demokratska udruga 'Uzor'

  Osnovana direktno demokratska udruga 'Uzor'

  Na sastanku dvadesetak bivših radnica tvrtke Uzor i pripadnika neformalne inicijative Mreža solidarnosti u utorak navečer u Splitu je osnovana (...)

 • Policajac o nasilju nad homoseksualcima: "Znamo kako je Hitler riješio taj problem"

  Policajac o nasilju nad homoseksualcima: "Znamo kako je Hitler riješio taj problem"

  Nakon teksta o homofobnom fizičkom i verbalnom napadu na šest djevojaka u Splitu te nekorektnom postupanju policije u tom slučaju, pravobraniteljica za ravnopravnost (...)

 • Gej je OK u sportu!

  Gej je OK u sportu!

  Nakon 1. Split Pride-a održanog 11. lipnja 2011., u Splitu je održan još jedan međunarodni LGBT (lezbijski, homoseksualan, biseksualan i transeksualan) skup. Radi se godišnjoj generalnoj skupštini (AGA) članova Europske homoseksualne i lezbijske sportske federacije (EGLSF) koji su je odlučili organizirati 2. - 4. ožujka u Splitu na poziv članova qSPORT i QSS udruga iz Hrvatske. U podrumu splitske GK "Marko Marulić" se okupilo devedesetak članova/ica EGLSF-a kako bi raspravili o aktivnostima federacije u tekućoj godini, te predstavili predstojeće EuroGames 2012 u Budimpešti i World OutGames 2013 u Antwerpenu.

 • Neafirmirana umjetnička scena u Splitu

  Neafirmirana umjetnička scena u Splitu

  Okupljene pod imenom NUS (neafirmirana umjetnička scena), pet splitskih studentica pokrenulo je manifestaciju koja je na tjedan dana u Split dovela preko 100 radova izlagača iz Italije, Francuske, Slovenije, Rumunjske, Bosne i Hercegovine, Srbije, Mađarske, Češke, Crne Gore, Makedonije i Hrvatske. Sedmodnevna izložba oživjela je prostor Akvarija na Bačvicama, a četverodnevni popratni program ponudio je Splićanima zabavu i edukaciju na više lokacija.

 • Splitski Pride pokazao je ljudima da ne smiju biti nevidljivi

  Splitski Pride pokazao je ljudima da ne smiju biti nevidljivi

  U splitskoj Kinoteci održana je projekcija dokumentarnog filma o prvom Split prideu koju su pozdravili Edo Bulić iz udruge Iskorak, Mirjana Kučer iz Domina te sam autor, Tomislav Ladišić, student druge godine Filma i videa na UMAS-u. Film je prikazan u sklopu aktivnosti koje se odvijaju dva puta mjesečno nakon samog Pridea, a kojima je cilj okupiti kritičnu masu LGBT osoba u gradu čije je ime danima vrištalo sa naslovnica uz pridjeve poput "homofobni", "nasilni" i "sramotni".

 • 'Homofobija je out'

  'Homofobija je out'

   Borba za prava LGBT osoba u Splitu se nastavlja i ljetnim akcijama. Anonimna skupina LGBT građana Splita odlučila je, kako navode, "malo razvedriti Split", pa su fasade "ukrasili" porukama izgradnje tolerantnijeg društva. "Natpisima poput 'svako misto svoju lezbu ima', 'homofobija je out' i 'psi laju, prideovi prolaze' poručujemo da je Split naš grad te da je Hrvatska naša zemlja.", kažu aktivisti.

 • Kulturna homofobija

  Kulturna homofobija

  Slobodna Dalmacija donosi, a Gay.hr prenosi tekst o sastanku splitske gradske vlasti utjelovljene u liku dogradonačelnika Jure Šundova s (...)

 • V-day: I Split će postati vagina friendly grad

  V-day: I Split će postati vagina friendly grad

  'Vagina. Eto, izgovorila sam. Vagina – i opet sam rekla' – uvodne su riječi bestselera Eve Ensler "Vaginini monolozi" koji već 12 godina živi i u svojoj kazališnoj varijanti u sklopu V-daya ili svjetske kampanje usmjerene protiv nasilja prema ženama. Naime, iako su Monolozi na samom početku rođeni kao ideja koja će slaviti vaginu i ženstvenost, autoričin rad je ubrzo zadobio i dimenziju borbe protiv nasilja i diskriminacije. Ove godine na globalnoj razini V-day je posvećen silovanim ženama iz Konga, a na državnim razinama aktivistkinje za ženska prava same odabiru kome će posvetiti predstave.

 • Žene Brodosplita uz žene Uzora

  Žene Brodosplita uz žene Uzora

  Radnice splitskog Uzora već mjesecima nisu primile plaću. Unatoč tomu i dalje rade i nadaju se da će pokretanjem stečaja dobiti barem dio zarađenog novca. Danas su im potporu pružile članice Nazavisnog sindikata Brodosplita. Na žalost, bojimo se da i nas čeka ovaka sudbina i apeliram na sve instutucije da pomognu, neka ne dopuste da se više radi ovo što se radilo, izjavila je Blaženka Ercegović iz Nezavisnog sindikata Brodosplita.

 • Splitski Pride od Đardina pa do Prokurativa

  Splitski Pride od Đardina pa do Prokurativa

  Na sastanku organizatora/ica Split Pride-a s predstavnicima/cama grada Splita i policije utvrđena je konačan smjer kretanja povorke i datum održavanja. Povorka će se održati u subotu, 11.06. 2011. s početkom u 11,00 sati. Sudionice i sudionici Pride-a krenut će ispred Đardina kroz Tomislavovu i Marmontovu ulicu, do Prokurativa, gdje je predviđen dvosatni završni program.

<< < 3 4 5 6 7 > >>

Iz drugih medija

AEM