Članci s tagom: seksualna-orijentacija

 • Sanja Juras: 'Gej muškarci su probitačniji od lezbijki'

  Sanja Juras: 'Gej muškarci su probitačniji od lezbijki'

  Kao pravnica i koordinatorica lezbijske grupe Kontra, Sanja Juras već šest godina radi na slučajevima kršenja ljudskih prava spolnih i rodnih manjina.

 • U EU homoseksualne osobe i dalje diskriminirane

  U EU homoseksualne osobe i dalje diskriminirane

  HOMOSEKSUALCI, biseksualci i transseksualci u Europi se suočavaju sa širokim "šikaniranjem", zlostavljanjem i diskriminacijom, kaže izvješće Europske unije koje je objavljeno u utorak. Šikaniranje i diskriminacija se događa u svim područjima socijalnog života, od školovanja to traženja posla i zdravstva, tvrde u europskoj Agenciji za temeljna ljudska prava.

 • Zbog ljubavi prema HDZ-u provela 5 godina u psihijatrijskoj ustanovi!

  Zbog ljubavi prema HDZ-u provela 5 godina u psihijatrijskoj ustanovi!

  Ana je bila sasvim obična šesnaestogodišnjakinja u primorskom gradu poznatom po luci i rokenrolu. Išla je u srednju umjetničku školu, družila se, izlazila (...)

 • Nasilje nad lezbijkama u Južnoafričkoj Republici

  Triangle, vodeća južnoafrička organizacija za gay prava, objavila je da 10 žena tjedno prijave 'korektivno' silovanje. Skupine za gay prava tvrde da politički mačizam u Južnoafričkoj Republici pridonosi pasivnom ponašanju policije vezano za napade na lezbijke, ali i rastuća kulturalna apatija prema porastu nasilja protiv osoba homoseksualne sklonosti.

 • Dokumentarac o Ani Dragičević

  Dokumentarac o Ani Dragičević

  Ekipa dokumentarnog programa Hrvatske televizije, na čijem je čelu redateljica Ljubica Janković Lazarić i snimatelj Tvrtko Mršić, ovaj tjedan u Rijeci je započela snimanje dokumentarnog filma o Ani Dragičević, bivšoj pacijentici Psihijatrijske bolnice Lopača, koja je veći dio života u razdoblju od 16. do 21. godine provela u toj ustanovi.

 • Različite ljubavi, jednaka prava

  Različite ljubavi, jednaka prava

  Lezbijska grupa Kontra i Iskorak - centar za prava seksualnih i rodnih manjina - pokrenuli su zajedničku kampanju za prava seksualnih manjina pod nazivom "Različite ljubavi, jednaka prava".  Plakati i razglednice koji su dio ove kampanje prikazuju šest istospolnih parova u šest različitih životnih situacija koje simboliziraju različita prava lezbijki, gejeva i biseksualnih osoba. Cilj je kampanje ukazati na kršenje ljudskih prava lezbijki, gejeva i biseksualnih osoba.  

 • Biti lezbijka u Hrvatskoj

  Biti lezbijka u Hrvatskoj

  Članak prenesen s portala CroL . Tabloidi bi ubili za Nevenkinu priču. Baš je zbog toga bilo potrebno uložiti toliko puno energije da je se (...)

<< < 1 2 3

Iz drugih medija

AEM