Članci s tagom: seksualna-orijentacija

 • Kamera kao pojas za spašavanje

  Kamera kao pojas za spašavanje

  Još jednom (produkcija: Kinematograf, 2014.) film je iz radionice redateljskog dvojca – Ane Opalić i Noaha Pintarića – premijerno (...)

 • S ljubavlju iz Hrvatske: Homofobni napad na turista na Ultra Europe festivalu

  S ljubavlju iz Hrvatske: Homofobni napad na turista na Ultra Europe festivalu

  Hrvatska i Split neće ostati u lijepom sjećanju 19-godišnjem Eduardu iz Brazila. Ovaj mladić je na vlastitoj koži osjetio nasilje i diskriminaciju u Lijepoj (...)

 • Pitanja koja moramo prestati postavljati biseksualnim osobama

  Pitanja koja moramo prestati postavljati biseksualnim osobama

  Volimo si laskati da smo daleko dogurali/e kad je riječ o LGBTIQA+ pravima, da smo društvo prihvaćanja, jednakih prava i tolerancije. Možda i jesmo, ali brojne su (...)

 • Rod, spol i pitanje ravnopravnosti

  Rod, spol i pitanje ravnopravnosti

  Forum za društvenu pravdu i ljudska prava stranke Održivi razvoj Hrvatske , organizirao je tribinu pod nazivom 'Rod, spol i pitanje ravnopravnosti' .

 • Suzbijanjem diskriminacije LGBT osoba do boljeg i pravednijeg društva

  Suzbijanjem diskriminacije LGBT osoba do boljeg i pravednijeg društva

  U srijedu, 20. studenoga, održana je tematska sjednica Odbora za ravnopravnost spolova, na temu 'Drugačije društvo je moguće: suzbijanje diskriminacije LBGT osoba' (...)

 • Studenti i studentice katoličkih sveučilišta protiv diskriminacije LGBT osoba

  Studenti i studentice katoličkih sveučilišta protiv diskriminacije LGBT osoba

  Studenti i studentice Sveučilišta u Portlandu prošlog su tjedna prosvjedovali zalijepivši trakom usta i zahtijevali da Sveučilište odbaci naslijeđe diskriminacije.

 • Opasne posljedice biseksualne nevidljivosti

  Opasne posljedice biseksualne nevidljivosti

  Sjećam se kad su me prvi puta nazvali "pohlepnom". Bilo je to na povorci ponosa u Michiganu. Jedan od sudionika, inače transvestit, dovikivao je to (...)

 • SDP više ne traži da se Ustavom jamče gay prava

  SDP više ne traži da se Ustavom jamče gay prava

  Jučer se održala 51. sjednica Odbora za Ustav, Poslovnik i politički sustav gdje se izjašnjavalo o amandmanima na prijedlog promjena Ustava RH. Iako smo u medijima u posljednje vrijeme bili obavještavani kako je SDP iznio zahtjev da se Ustavom zajamče prava i slobode neovisno i o spolnoj orijentaciji, od toga očito ništa. Na kraju jučerašnje sjednice, Milanović je novinarima rekao kako su odustali od borbe za tom promjenom zbog toga što su zaključili da vladajući HDZ nema sluha za odredbe o seksualnoj orijentaciji. Dosada ih nisu spriječavali oprečni stavovi s vladajućom strankom, ali očito gay prava još uvijek nisu dovoljno jak razlog za borbu hrvatske 'ljevice'.

 • Lezbijska grupa Kontra Bandića i Hebranga optužila za homofobiju

  Lezbijska grupa Kontra Bandića i Hebranga optužila za homofobiju

  Lezbijska grupa Kontra objavila je izvješće o stanju prava seksualnih i rodnih manjina za 2009. godinu, u kojem ocjenjuje i homofobne istupe javnih osoba, posebno u vrijeme predizborne kampanje uoči nedavnih predsjedničkih izbora. Kao najnegativniji događaj u protekloj godini vezano uz prava seksualnih i rodnih manjina istaknut je propust policije da zabrani antigay prosvjede.

 • Ne mogu raditi kao konobar jer sam gay

  Ne mogu raditi kao konobar jer sam gay

  Hrvoje Šafran bio je spreman za novi posao. Prijavio se na probni rok u caffe bar Blue up u Pregradi te kao konobar odradio 9-satnu popodnevnu smjenu. Znao je što želi pa je, kako dolikuje konobaru, odjenuo bijelu košulju.

<< < 1 2 3 > >>

Iz drugih medija

AEM