Članci s tagom: sdp

 • "Ministar je očito u pripremi zakona konzultirao samog sebe"

  "Ministar je očito u pripremi zakona konzultirao samog sebe"

  Srednjovjekovni, rigidni zakon kakav smo dobili stupanjem na snagu Zakona o medicinski potpomognutoj oplodnji donesen je u Saboru na temelju obilja laži ministra Milinovića, a rezultat je taj da je Hrvatska jedina država u Europi koja ne provodi postupke biomedicinski potpomognute oplodnje, optužili su na današnjoj konferenciji za novinare esdepeovci Milanka Opačić i Igor Dragovan.

 • Institucionalno nasilje nad ženama

  Institucionalno nasilje nad ženama

  SDP je danas uputio Ustavnom sudu zahtjev za ocjenu ustavnosti Zakona o umjetnoj oplodnji tražeći da sudska rasprava bude javna. "Od Ustavnog suda očekujemo da na javnoj sjednici odluči o zakonu koji je od iznimne važnosti za Hrvatsku", rekla  je Ingrid Antičević Marinović na današnjoj konferenciji za novinare održanoj u SDP-u.

 • Opačić: Država dosad nije učinila ništa u spolnom odgoju mladih

  Opačić: Država dosad nije učinila ništa u spolnom odgoju mladih

  Zakon o reproduktivnom zdravlju mora biti mnogo otvoreniji i omogućiti ženama da ne moraju odlaziti na postupke medicinski potpomognute oplodnje u susjedne zemlje, nego da to ostvare u Hrvatskoj, rekla je SDP-ova zastupnica Milanka Opačić na okruglom stolu o zdravlju žena što ga je u Hrvatskome saboru organizirao Kluba zastupnika SDP-a.

 • Ada Damjanac za načelnicu Fažane

  Ada Damjanac za načelnicu Fažane

  Ada Damjanac kandidatkinja je SDP-a za načelnicu Fažane. Rođena je u Puli 29.siječnja 1956. Osnovnu školu i Gimnaziju Eugen Kumičić završila je u Puli.

 • Paritetna lista

  Kako bi sve liste trebale izgledati imamo prilike "u živo" vidjeti na primjeru liste SDP-a za gradsko vijeće Požege na čelu koje je Zdravko Ronko.

 • Žene u izborima (Istra, Zadar, Sisak)

  HDZ i njegovi koalicijski partneri HSS, HSLS, HSU i HSP su za Županijsku skupštinu Zadarske županije kandidirali 19% žena pri čemu ih je među prvih 20 svega 5. Za (...)

 • U Zagrebu kandidirano 35,9% žena

  U Zagrebu je jedna kandidatkinja za gradonačelnicu i 5 kandidatkinja za zamjenicu gradonačelnika od čega su 4 nezavisne. Na listama za gradsku skupštinu nalazi se (...)

 • Kako izgledaju stranačke liste?

  Danas u ponoć ističe rok za predaju kandidatura što uključuje i izborne liste za predstavnička tijela lokalne i područne samouprave. Očekivano obzirom na novi način (...)

 • Predstavljamo: Ljubica Budan za gradonačelnicu Biograda

  Predstavljamo: Ljubica Budan za gradonačelnicu Biograda

  Obrazovanje : SSS, gimnazija. Radno iskustvo : 25 g, od toga zadnjih 13 g u MUP-u RH. Političko iskustvo ; od 1997 (...)

 • Predstavljamo: Snježana Romić za načelnicu Tuhlja

  Predstavljamo: Snježana Romić za načelnicu Tuhlja

  Snježana Romić (1960.) kandidatkinja je SDP-a za načelnicu općine Tuhelj. Donosimo njene odgovore na Libelin upitnik. •obrazovanje: VSS - (...)

<< < 4 5 6 7 8 > >>

Iz drugih medija

AEM