Članci s tagom: sanja-cesar

 • 'Zakoni koji zahtijevaju odobrenja treće strane za prekid trudnoće ugrožavaju autonomiju žena'

  'Zakoni koji zahtijevaju odobrenja treće strane za prekid trudnoće ugrožavaju autonomiju žena'

  Prošle su dvije godine otkako je Ustavni sud obznanio svoju dugo očekivanu odluku o Zakonu o pobačaju (Zakon o zdravstvenim mjerama za ostvarivanje prava na slobodno (...)

 • Kad o pobačaju raspravljamo s aspekta morala, stigmatiziramo pobačaj

  Kad o pobačaju raspravljamo s aspekta morala, stigmatiziramo pobačaj

  U Srpskom privrednom društvu "Privrednik" razgovaralo se u utorak, 3. travnja, o izazovima, prijetnjama i mogućnostima koje bi nam mogao donijeti novi tzv.

 • Promovirana kampanja 'Moja stvar, moj izbor- vrijeme je da saznaš više'

  Promovirana kampanja 'Moja stvar, moj izbor- vrijeme je da saznaš više'

  S ciljem da se mladi bolje i točnije informiraju o zaštiti reproduktivnog zdravlja te o seksualnosti, Centar za edukaciju savjetovanje i istraživanje (CESI) na (...)

 • Žensko pravo na izbor

  Žensko pravo na izbor

  U četvrtak, 5. prosinca, u hotelu Panorama, održan je drugi dan konferencije Ženska platforma +2 , koji je započeo panelom Žensko pravo na izbor .

 • 'Do promjene se dolazi malim koracima'

  'Do promjene se dolazi malim koracima'

  Trgovanje ljudima, a posebice ženama globalni je problem koji organiziranom kriminalu donosi više od 12 milijardi dolara godišnje dobiti.

 • Svatko može postati žrtvom trgovanja ljudima

  Svatko može postati žrtvom trgovanja ljudima

  Trgovanje ljudima najbrže je rastući i najunosniji oblik organiziranog kriminala koji, prema svjetskim statistikama, donosi kriminalcima zaradu od 12 milijardi dolara (...)

 • Za veze bez nasilja!

  Za veze bez nasilja!

  Prevencija nasilja među mladima i rodna ravnopravnost teme su koje je aktualizirao nedavno uvedeni zdravstveni odgoj u školama . U jeku rasprava oko programa (...)

 • Nužno je uvesti sustavnu edukaciju o seksualnosti u škole

  Nužno je uvesti sustavnu edukaciju o seksualnosti u škole

  U više od 60 posto prijavljenih slučajeva u Hrvatskoj, žrtve seksualnog nasilja maloljetne su osobe. Potrebno je upozoriti javnost na rasprostranjenost seksualnog nasilja među mladima i potrebu uvođenja sustavnih preventivnih edukacija u osnovno i srednje obrazovanje. Odsustvo sustavne edukacije o seksualnosti i svim njenim aspektima pa tako i seksualnom nasilju dovodi mlade u situaciju da postaju najvulnerabilnija skupina.

 • Ne tjerajmo žene na kuhinjske stolove!

  Ne tjerajmo žene na kuhinjske stolove!

  – Iskreno se nadam da Vlada neće mijenjati zagarantirano pravo žene da odlučuju o prekidu trudnoće. To bi bila katastrofa, kazala je Sanja Cesar  iz udruge CESI. U 33 godine star "Zakon o zdravstvenim mjerama za ostvarivanje prava na slobodno odlučivanje o rađanju djece"  nije se usudila dirati ni jedna hrvatska vlast. Ideju zabrane pobačaja proteklih 20 godina nije aktivno zagovarala ni jedna značajnija politička stranka.

Iz drugih medija

AEM