Članci s tagom: sad

 • Zaštita prava žena bila je samo jedna od isprika za rat

  Zaštita prava žena bila je samo jedna od isprika za rat

   Posebnu je pozornost u prošlom tjednu privukla odluka američkog predsjednika Baracka Obame da poveća broj vojnika u Afganistanu za 30 000 i započne njihovo povlačenje za 18 mjeseci. Međutim, novo izvješće što ga je objavio Human Rights Watch (HRW) upozorava na neuspjeh afganistanske vlade i međunarodnih donatora da zaštite prava žena.

 • Nacija žena

  Žene po prvi puta u povijesti čine polovicu američke radne snage. U zemlji koja je važan dio svog identiteta izgradila na slici heteroseksualnog bračnog para s djecom, (...)

 • Jesu li svi izbori zaista izbori?

  Jesu li svi izbori zaista izbori?

  Libela prenosi Izjavu Europske feminističke perspektive (IFE-EFI) u povodu Obaminog govora u Kairu u kojoj problematizira Obaminu konstataciju kako žene imaju pravo izabrati nošenje marame te činjenicu da se američka državna tajnica Hillary Clinton prilikom posjeta Kaitu prekrila maramom. Prijevod izjave IFE-EFI izradila je udruga Domine iz Splita. 

 • Sudar civilizacija

  Tako je otprilike izgledalo sinoćnje predavanje Naomi Wolf u nažalost polupraznoj dvorani Jedinstvo. Da se razumijemo, žena je sjajna, sve što priča stoji, i (...)

 • Sarah Palin odstupila s dužnosti

  Sarah Palin odstupila s dužnosti

  REPUBLIKANSKA kandidatkinja za potpredsjednicu SAD-a na prošlogodišnjim predsjedničkim izborima u SAD-u, Sarah Palin, podnijela je ostavku na svoju dužnost guvernerke Aljaske. Američki mediji pišu kako je njena iznenadna objava da će svoj ured napustiti do kraja srpnja sve šokirala.

 • Obama će imenovati prvu sutkinju Hispanoamerikanku

  Obama će imenovati prvu sutkinju Hispanoamerikanku

  Bijela je kuća najavila da će američki predsjednik Barack Obama u utorak imenovati svoga prvog kandidata/kandidatkinju za vrhovni sud, a CNN i druge TV mreže izvješćuju da će to biti sutkinja saveznoga prizivnog suda iz New Yorka Sonia Sotomayor, koja je od početka postupka izbora kandidata slovila kao glavna favoritkinja za tu dužnost.

 • Zakon Lilly Ledbetter

  Zakon Lilly Ledbetter

  Američki predsjednik Barack Obama u četvrtak je potpisao zakon kojim bi se ukinulo nejednako plaćanje muškaraca i žena za isti posao

Iz drugih medija

AEM