Članci s tagom: rodna-ravnopravnost

 • Kako to izgleda kad HTV radi emisiju o rodnoj ravnopravnosti

  Dijana Čuljak Šelebaj uređivala je i vodila sinoćnje "Otvoreno" koje se, vjerovatno prigodom nadolazećeg 8. marta, bavilo ženama u politici.

 • Rodna ravnopravnost na ljevici

  Uobičajeno je vjerovanje da su laburističke, socijalističke i socijaldemokratske političke stranke i njihove ženske organizacije vodeće političke opcije u naporima za (...)

 • EU: Majke kod kuće ili djeca u vrtićima?

  EU: Majke kod kuće ili djeca u vrtićima?

  Češka, predsjedajuća zemlja EU u ovom polugodištu, pokrenula je u četvrtak na neformalnom ministarskom sastanku u Pragu raspravu o skrbi za djecu predškolske dobi prijedlogom da se posao majki koje ostanu kod kuće brinuti se za djecu tretira kao posao s punim radnim vremenom.

 • Manje jednaki od drugih

  Komentar je preuzet iz Zadarskog lista . Jednakost je najviša vrednota ustavnog poretka Republike Hrvatske, ili makar tako stoji u (...)

 • Hrvatska u 2008. godini: 22 napada zbog spolne orijentacije

  Hrvatska u 2008. godini: 22 napada zbog spolne orijentacije

  Prošle godine u našoj je zemlji zabilježeno 22 slučaja napada na seksualne i rodne manjine. Od toga je evidentirano 17 slučajeva fizičkog nasilja nad osobama drugačije spolne orijentacije od heteroseksualne.

 • HTV kažnjava novinara Stjepana Baloga zbog 'Pedersena'

  HTV kažnjava novinara Stjepana Baloga zbog 'Pedersena'

  Televizijski voditelj s HTV-a Stjepan Balog vjerojatno će biti kažnjen zbog izjave tijekom nedjeljnog javljanja uživo s Trga bana Jelačića.

  - Danski sudac Pedersen sudio je u skladu sa svojim prezimenom - izjavio je Balog za razgovora s Petrom Metličićem prilikom dočeka hrvatskih rukometaša nakon osvajanja srebrne medalje.

 • Kakvi su muškarci u Hrvatskoj?

  Kakvi su muškarci u Hrvatskoj?

  CESI je započeo s provođenjem prvog istraživanja o muškarcima i ravnopravnosti između muškaraca i žena u Republici Hrvatskoj. Istraživanjem će se obuhvatiti različiti aspekti života muškaraca: od djetinjstva, škole, obitelji, radnog mjesta, roditeljstva, seksualnosti, zdravlja, kvalitete života i nasilja, pa sve do odnosa prema ravnopravnosti između muškaraca i žena.

Iz drugih medija

AEM