Članci s tagom: roditelji

 • 'Roditelji ne mogu odlučivati o seksualnoj edukaciji u školama'

  'Roditelji ne mogu odlučivati o seksualnoj edukaciji u školama'

  Europski sud za ljudska prava donio je odluku 2011. godine u Slučaju Dojan i drugi protiv Njemačke . Slučaj se odnosio na pritužbe petero bračnih parova (...)

 • Kada HDZ preuzme retoriku Nepomirenih

  Kada HDZ preuzme retoriku Nepomirenih

  Hrvatska demokratska zajednica održala je u četvrtak konferenciju za novinare i novinarke pretencioznog naziva Zdravstveni odgoj – ideološko nasilje nad (...)

 • Svaki medo je moj medo! Za tolerantniju i pametniju Hrvatsku!

  Svaki medo je moj medo! Za tolerantniju i pametniju Hrvatsku!

  U noći uoči prosvjeda Ovo nije moj medo skupina Spletkarenje popravila je plakate, koji su prošli vikend osvanuli diljem Hrvatske , natpisima Svaki (...)

 • Bra-vo roditelji!

  Bra-vo roditelji!

  O uvođenju zdravstvenog odgoja u škole govori se već godinama, a odluka o njegovu pokretanju donesena je u kolovozu ove godine. Provedba programa zamišljena je uz (...)

 • The Time - jesmo li dovoljno majke?

  The Time - jesmo li dovoljno majke?

  I tako je gospođa s dojkom koja se ne vidi, ali je zato u dječjim ustima, izazvala polemike. Da je gospođa u kupaćem kostimu s prstohvatom Photoshopa, stvari bi bile u (...)

 • Zatvorsku kaznu odslužilo 15 očeva iz Dalmacije

  Zatvorsku kaznu odslužilo 15 očeva iz Dalmacije

  Trend utuživanja zbog neplaćanja alimentacije je u porastu, ne samo zbog recesije nego i zato što su samohranim roditeljima sve dostupnije informacije i načini na koji mogu ostvarivati prava za dijete. Roditelji se najčešće osuđuju na uvjetne zatvorske kazne s rokom kušnje i dodatnom mjerom kojom im se nalaže da isplate novac. Ako u roku kušnje ne isplate zaostatke i ne nastave podmirivati obvezu, uvjetna se kazna opoziva i zamjenjuje zatvorskom. Takvi su slučajevi rijetki, jer u konačnici nije u interesu djeteta da roditelj ostane bez prihoda.

<< < 1 2 3 4 5

Iz drugih medija

AEM