Članci s tagom: rada-boric

 • Europski ženski lobi treba vašu pomoć!

  Europski ženski lobi treba vašu pomoć!

  Najveća mreža europskih ženskih organizacija Europski ženski lobi treba pomoć građanki i građana kako bi mogao nastaviti s radom. Naime, ekonomska kriza u (...)

 • 'Pomozimo radnicama DTR-a! Donesimo im hranu i kućne potrepštine'

  'Pomozimo radnicama DTR-a! Donesimo im hranu i kućne potrepštine'

  Hrvatska je jučer postala službena članica Europske unije, ali radnicama DTR-a euforija oko ulaska u EU vjerojatno malo znači. I dalje su bez plaće i na rubu (...)

 • Razgovor s redateljicom Ivicom Boban

  Razgovor s redateljicom Ivicom Boban

  U Memorijalnom stanu Marije Jurić Zagorke održan je razgovor s Ivicom Boban , redateljicom kazališne predstave "Zagorka": Kazališni dug Zagorki koji je vodila (...)

 • Protestiram jer je zlostavljanje žena problem cijelog društva!

  Protestiram jer je zlostavljanje žena problem cijelog društva!

  " Ovo je početak! Postavit ćemo nasilje nad ženama u vrh dnevnog reda (...)

 • 'Crkva ne može zaustaviti kotač znanosti ni rodnu emancipaciju'

  'Crkva ne može zaustaviti kotač znanosti ni rodnu emancipaciju'

  Protivnici uvođenja zdravstvenog odgoja u javnoj raspravi kao svoj argument, među ostalim, navode da su čak i skandinavske zemlje odustale od rodne ideologije zbog (...)

 • Ništa o ženskim pravima na hrvatskim pravnim fakultetima

  Ništa o ženskim pravima na hrvatskim pravnim fakultetima

  "Kriza političke imaginacije i transformativni potencijal zelene politike" naziv je Zelene Akademije 2020 koja se u organizaciji Heinrich Boll Stiftunga i uz podršku Green European Foundation održala krajem kolovoza na otoku Visu. Prenosimo izvještaj sa panela o rodu na kojem se raspravljalo o transrodnosti, rodnoj politici...

 • Jezik i rod

  Jezik i rod

  Lingvistkinja i, prema listi koju je za Forbes sastavila Eve Ensler, jedna od sedam najmoćnijih feministica svijeta današnjice, gđa. Rada Borić, u Zagrebu je 5.5.2011. (...)

 • Kratka priča je ženskog roda

  Kratka priča je ženskog roda

  Centar za ženske studije obilježio je Dan žena slavivši umjetnost riječi, točnije, žensko stvaralaštvo, žensku produkciju. Festival Kratka priča je ženskog roda održao se drugu godinu za redom u ležernoj atmosferi memorijalnog stana Marije Jurić Zagorke u dva susreta. Uz osmi mart povod je bio i rođendan Marije Jurić Zagorke te Nele Milijić, 2. ožujka, kada je prva grupa kratkopričašica čitala svoje radove.

 • V-day: I Split će postati vagina friendly grad

  V-day: I Split će postati vagina friendly grad

  'Vagina. Eto, izgovorila sam. Vagina – i opet sam rekla' – uvodne su riječi bestselera Eve Ensler "Vaginini monolozi" koji već 12 godina živi i u svojoj kazališnoj varijanti u sklopu V-daya ili svjetske kampanje usmjerene protiv nasilja prema ženama. Naime, iako su Monolozi na samom početku rođeni kao ideja koja će slaviti vaginu i ženstvenost, autoričin rad je ubrzo zadobio i dimenziju borbe protiv nasilja i diskriminacije. Ove godine na globalnoj razini V-day je posvećen silovanim ženama iz Konga, a na državnim razinama aktivistkinje za ženska prava same odabiru kome će posvetiti predstave.

 • Rada Borić među najmoćnijim feministkinjama svijeta

  Rada Borić među najmoćnijim feministkinjama svijeta

  U sklopu sastavljanja svoje liste najmoćnijih osoba na svijetu, američki je časopis Forbes pozvao uglednu američku spisateljicu Eve Ensler, autoricu kultne knjige 'Vaginini monolozi', da složi listu najmoćnijih svjetskih feministkinja. Ensler se odlučila za sedam imena, a među njima se našlo i ime  Rade Borić, izvršne direktorice Centra za ženske studije.

<< < 1 2 3 > >>

Iz drugih medija

AEM