Članci s tagom: povorka-ponosa

 • Splitski HDZ protiv 'potpune ravnopravnosti'

  Splitski HDZ protiv 'potpune ravnopravnosti'

  Splitski HDZ u nedjelju se u priopćenju za javnost izjasnio zašto nije i zašto ubuduće neće podržati Gay Pride ocjenjujući da je 'ta parada izravno uperena protiv (...)

 • Šareni i mirni Split Pride

  Šareni i mirni Split Pride

  Treća splitska Povorka ponosa pod sloganom Potpuna ravnopravnost protekla je bez ikakvih izgreda. Štoviše, grad pod Marajanom se šarenio i veselio kao nikada prije.

 • Podrška Split Prideu iz Poreča

  Podrška Split Prideu iz Poreča

  Jučerašnja splitska Povorka ponosa dobila je podršku i iz Poreča. Naime, aktivistkinje Centar za građanske inicijative održale su simboličn performans - prošetale (...)

 • Treći splitski Pride!

  Treći splitski Pride!

  Danas se u Splitu održava treći Split Pride . Policija je najavila blaže mjere osiguranja u odnosu na prethodne godine, a očekuje se i dosad najveći broj sudionika (...)

 • Novi smjer nakon Keruma! Ivo Baldasar na Split Prideu

  Novi smjer nakon Keruma! Ivo Baldasar na Split Prideu

  U svom prvom razgovoru za Slobodnu Dalmaciju kao izravno izabrani gradonačelnik Splita, Ivo Baldasar potvrdio je kako će sudjelovati na ovogodišnjoj (...)

 • Izaberite homofrenda i homofoba godine!

  Izaberite homofrenda i homofoba godine!

  Uoči dvanaeste zagrebačke Povorke ponosa već tradicionalno se biraju osobe koje su se u protekloj godini istaknule svojim homofobnim stavovima i ispadima, kao i (...)

 • 'Igore, ljubi bližnjeg svog pa makar on bio i peder'

  'Igore, ljubi bližnjeg svog pa makar on bio i peder'

  Nakon što je Mile Kekin u sklopu Zagreb Pride kampanje rekao što misli o referendumu protiv LGBT osoba i pozvao na ovogodišnju zagrebačku Povorku ponosa, i (...)

 • 'Očekujemo da gradonačelnik bude na čelu Split Pridea'

  'Očekujemo da gradonačelnik bude na čelu Split Pridea'

  Ovogodišnji Split Pride održat će se 6. lipnja kretanjem povorke LGBT osoba i građana/ki koji ih podupiru od Đardina kroz ulice Kralja Tomislava i Marmontovu do Rive (...)

 • 'Protiv referenduma sam zbog budućnosti svoje djece'

  'Protiv referenduma sam zbog budućnosti svoje djece'

  Kako se situacija oko raspisivanja diskriminatornog referenduma o braku sve više zahuktava , i brojne javne ličnosti odlučile su dignuti glas te pozvati građane i (...)

 • Ovo je zemlja za sve nas!

  Ovo je zemlja za sve nas!

  Zahtjev za referendum protiv obitelji gejeva i lezbijki nepravedan je i opasan za demokraciju u Hrvatskoj. Većina ne smije i ne može odlučivati o građanskim pravima i (...)

Iz drugih medija

AEM