Članci s tagom: pobacaj

 • Žrtva silovanja presudila svom napadaču odrubivši mu glavu

  Žrtva silovanja presudila svom napadaču odrubivši mu glavu

  Nevin Yildrim (26) čeka suđenje zbog ubojstva i odrubljivanja glave silovatelju u svom domu u Yalvacu u jugozapadnoj Turskoj prošlog tjedna, pri (...)

 • Protivnici pobačaja trebali bi pažljivije čitati Bibliju

  Protivnici pobačaja trebali bi pažljivije čitati Bibliju

  Naučila sam prljavu malu tajnu na Biblijskom koledžu: lakše je dokazati postojanje jednoroga koristeći Bibliju, negoli utvrditi da je fetus formirana (...)

 • Svi pričaju o silovanju

  Svi pričaju o silovanju

  ...i većina izrečenog su gluposti. Gdje god da se okrenemo, zadnjih dana svi pričaju o silovanju. No čini se da neki, počevši od republikanaca u Americi, (...)

 • Vaginom protiv republikanaca

  Vaginom protiv republikanaca

  Code Pink je udruga građana protiv rata i uglavnom se sastoji od ženskih članica, čije su aktivistkinje odlučile protestiranjem skrenuti pažnju medija na (...)

 • Nevolje po Toddu Akinu i desničarskoj opciji i zašto je opasno smijati im se?

  Nevolje po Toddu Akinu i desničarskoj opciji i zašto je opasno smijati im se?

  Kao što sam spomenula u jednom od članaka, gospoda iz "obećane zemlje" Amerike, gotovo da nas više ne mogu iznenaditi svojim učestalim javnim ekscesima i "provalama".

 • "Žene tijekom silovanja rijetko zatrudne, one to blokiraju"

  "Žene tijekom silovanja rijetko zatrudne, one to blokiraju"

  Republikanski kandidat za senatora iz Missourija, Todd Akin, rekao je u lokalnoj televizijskoj emisiji da žrtve, kako je on nazvao, ' legitimnog silovanja' (...)

 • Jedini dobar pobačaj je moj pobačaj

  Jedini dobar pobačaj je moj pobačaj

  Ovaj tekst počinjem pisati u 01:17, u srijedu 20. lipnja. Ležim budna i razmišljam o tome da li da napravim abortus. Pardon, u mom slučaju nije riječ o abortusu, već o najobičnijem "operativnom zahvatu", "proceduri". Vidite, moj potencijalni abortus jedan je od ´dobrih´ abortusa. Trideset i jedna mi je godina, udata sam, materijalno osigurana, rado bih iznijela ovu trudnoću. U stvari, prošlu sam godinu (nakon jednog ranijeg spontanog pobačaja) provela očajnički pokušavajući zatrudnjeti. Nažalost, liječnici mi kažu da beba koju nosim neće preživjeti.

 • 'Dragi političari, nosite se van moje maternice!'

  'Dragi političari, nosite se van moje maternice!'

  Projekt Snatchel , domišljat je i kreativan odgovor na zahtjeve američkih republikanaca prema kojima bi se prava žena uvelike smanjila.

 • Turkinje prosvjeduju protiv zabrane pobačaja

  Turkinje prosvjeduju protiv zabrane pobačaja

  "MOJE tijelo, moj izbor" , pisalo je na transparentima koji su u nedjelju preplavili jedan od glavnih trgova u Istanbulu. Na ulice je izašlo više od 3000 žena u (...)

 • Ujedinjene u borbi za zaustavljanje rata protiv žena

  Ujedinjene u borbi za zaustavljanje rata protiv žena

  UNITEWOMEN.ORG pokret organizirao je u subot, 28. travnja, čak 54 prosvjedna skupa u gradovima diljem SAD-a. Žene i muškarci okupili su se u maršu za obranu (...)

Iz drugih medija

AEM