Članci s tagom: pacifizam

 • CMS: Obilježavajmo mir, a ne rat

  CMS: Obilježavajmo mir, a ne rat

  Danas se navršava 20 godina od završetka Mirne reintegracije hrvatskog Podunavlja. Prenosimo priopćenje CMS-a. Mirnom reintegracijom Republika Hrvatska (...)

 • CMS: 'Mir nije tek odsutstvo rata'

  CMS: 'Mir nije tek odsutstvo rata'

  Priopćenje Centra za mirovne studije prenosimo u cijelosti. Rad na izgradnji mira ne prestaje, a na to podsjeća i svakodnevni prolazak i dolazak izbjeglica (...)

 • Tisuće žena poslale poruke zajedništva i mira na dvotjednom 'Maršu nade'

  Tisuće žena poslale poruke zajedništva i mira na dvotjednom 'Maršu nade'

  U srijedu, 19. listopada završio je dvotjedni "Marš nade" Izraelki, Palestinki i Jordanki . Marš je započeo 4. listopada proslavom u Rosh Hanikri na Mrtvom moru, u (...)

 • Šutljivi/e promatrači/ce i banalnost zla

  Šutljivi/e promatrači/ce i banalnost zla

  Centar za mirovne studije reagirao je povodom izraelskog vojnog napada na Gazu. CMS-ovu izjavu prenosimo u cijelosti: Napad Izraela na palestinsko (...)

 • Sjećanja - mogu li potaknuti promjene?

  Sjećanja - mogu li potaknuti promjene?

  Dvorana u Kući ljudskih prava popunjena do zadnjeg mjesta. Razlog? Predstavljanje knjige ARK: Neispričana povijest Vesne Janković i Nikole Mokrovića u sklopu obilježavanja dvadesete godišnjice osnivanja Antiratne kampanje Hrvatske. Riječ je o knjizi koja na temelju sjećanja na svojevrstan način dekonstruira Domovinski rat iz perspektive onih koji su sudjelovali u događajima 90-ih godina u okviru Antiratne kampanje.

 • Kakvu vrstu feminizma provocira rat?

  Kakvu vrstu feminizma provocira rat?

  Prevela i prilagodila Davorka Turk U posljednjih petnaest godina istraživala sam ženske antiratne pokrete različitih vrsta u mnoštvu zemalja i regija.

Iz drugih medija

AEM