Članci s tagom: novinarstvo

 • 'Kada budemo imali/e jednaka prava, neće biti potrebe za Pink Newsom'

  'Kada budemo imali/e jednaka prava, neće biti potrebe za Pink Newsom'

  Na prvoj međunarodnoj konferenciji o LGBT temama i medijima koja se održala 17. i 18. svibnja u Zagrebu , sudjelovao je i glavni urednik portala Pink News , (...)

 • Novinarske junakinje u 2013.

  Novinarske junakinje u 2013.

  Dvije novinarke, Amerikanka Marie Colvin i japanska fotoreporterka Mika Yamamoto postumno su nagrađene IPI-jevom nagradom za junakinje slobode tiska u svijetu, jer su (...)

 • Kako rodno osvijestiti novinare i novinarke?

  Kako rodno osvijestiti novinare i novinarke?

  U četvrtak 21. ožujka 2013. godine održana je promocija publikacije Upravnog odbora za ravnopravnost između žena i muškaraca (CDEG) Vijeća Europe pod nazivom (...)

 • Na burzi 750 nezaposlenih novinarki i novinara

  Na burzi 750 nezaposlenih novinarki i novinara

  Prema podacima Hrvatskog zavoda za zapošljavanje (HZZ) od 31. prosinca 2012., na burzi je registrirano 745 nezaposlenih novinara/ki i pet urednika/ca, prenosi (...)

 • Novi izazovi i ograničenja novinarstva

  Novi izazovi i ograničenja novinarstva

  Svake godine Mreža kuća ljudskih prava organizira Regionalni sastanak branitelja i braniteljica ljudskih prava. Tako je ove godine Kuća ljudskih prava u (...)

 • Prestanite zastrašivati novinarke i novinare!

  Prestanite zastrašivati novinarke i novinare!

  I Europska federacija novinara (EFJ) , najveće novinarsko udruženje u Europi, izrazilo je zabrinutost zbog nedavnih događaja na HRT-u.

 • Novinari u ludilu rata

  Novinari u ludilu rata

  Dolazak kanadske novinarke, književnice i redateljice Nelofer Pazire potaknuo je Veleposlanstvo Kanade i Fakultet političkih znanosti u Zagrebu da, 16. rujna, 2011., organiziraju tribinu i predavanje pod nazivom Reporting and journalist integrity in conflict zones: Afghanistan – A case study (Izvještavanje i integritet novinara u zonama sukoba: Afganistan-studija slučaja).

 • Nema slobode za medije

  Nema slobode za medije

  Posljednji događaji pokazuju alarmantno stanje u hrvatskim medijima. Novinar/ka koji stvara pod pritiskom otkaza i kršenja svojih prava postaje laka meta za pritiske poslodavca te zbog straha pristaje na cenzuru, interveniranje u tekstove i autocenzuru. Neslobodan novinar/ka ne može stvarati slobodne novine, a u konačnici to predstavlja prepreku razvoju demokratskog društva

 • Objavljena publikacija "Uspostavljanje ravnoteže - ravnopravnost spolova u novinarstvu"

  Objavljena publikacija "Uspostavljanje ravnoteže - ravnopravnost spolova u novinarstvu"

  Ured za ravnopravnost spolova Vlade RH je u nakladi od 500 primjeraka tiskao hrvatsko izdanje publikacije Međunarodne federacije novinara "Uspostavljanje ravnoteže – ravnopravnost spolova u novinarstvu". Ova knjižica daje smjernice novinarima/kama i sindikalnim aktivistima/cama o načinima kako mogu ravnopravnost spolova uključiti u matične tokove novinarske profesije te ukazuje na alate kojima se može postići ravnopravnost.

 • U KNJIŽEVNOSTI I NOVINARSTVU, MUŠKO IME VRIJEDI VIŠE, TVRDI JAMES CHARTRAND

  U KNJIŽEVNOSTI I NOVINARSTVU, MUŠKO IME VRIJEDI VIŠE, TVRDI JAMES CHARTRAND

  Dok je pisala pod svojim pravim, ženskim imenom, 38-godišnja kanadska publicistica i slobodna novinarka bilježila je poraze i poniženja u profesionalnom životu. Kad je prije nekoliko godina bankrotirala i prijavila se za socijalnu pomoć kako bi prehranila dvije malodobne kćeri, odlučila je posegnuti za muškim pseudonimom - i otad su joj u poslu počele cvjetati ruže.

<< < 5 6 7 8 9 > >>

Iz drugih medija

AEM