Članci s tagom: nato

 • NATO poslao ratne brodove u Egejsko more, Grčka želi vraćati izbjeglice u Tursku

  NATO poslao ratne brodove u Egejsko more, Grčka želi vraćati izbjeglice u Tursku

  NATO je poslao pet ratnih brodova u misiju nadzora mreža za krijumčarenje migranata u Egejskome moru koji su zasad usredotočeni na okolicu grčkog otoka Lesbosa, (...)

 • U Finskoj manje zastupnica u parlamentu

  U Finskoj manje zastupnica u parlamentu

  Prošlu nedjelju, 19. travnja 2015. godine, održani su parlamentarni izbori u Finskoj. Pobjedu je odnijela Stranka centra Juhe Sipila koja je osvojila 21,1 (...)

 • Od UN rezolucije do NATO direktive

  Od UN rezolucije do NATO direktive

  Nekoliko je desetljeća bilo potrebno da se izgradi snažan normativni okvir, kojim će se ojačati operativne politike i procedure unutar sustava UN-a, a kojim će se (...)

 • Prva generalica Hrvatske vojske

  Prva generalica Hrvatske vojske

  Nakon što su hrvatski mediji jučer objavili da će Hrvatska vojska dobiti svoju prvu generalicu – Gordanu Garašić – pojavili su se i mnogi zlobni (...)

 • Kolinda Grabar-Kitarović pomoćnica glavnog tajnika NATO-a

  Kolinda Grabar-Kitarović pomoćnica glavnog tajnika NATO-a

  Hrvatska veleposlanica u SAD-u Kolinda Grabar-Kitarović odlazi na dužnost pomoćnice glavnog tajnika NATO-a Andersa Fogha Rasmussena za javnu diplomaciju, čime postaje jedina žena između šestorice Rasmussenovih pomoćnika. Vodit će odjel za javnu diplomaciju, čime će biti zadužena za veze s akademskim, diplomatskim i medijskim institucijama, u cilju poboljšanja imidža NATO-a

 • Poljuljana je ljudska sigurnost u Republici Hrvatskoj

  Poljuljana je ljudska sigurnost u Republici Hrvatskoj

  U dosadašnjim potezima Vlade ne možemo ne primjetiti kako su najveće štednje činjene u sektoru obrazovanja, a govori se i o štednji u zdravstvu, u politkama plaća i sl. Nismo do danas čuli da se razmatra ozbiljnije rezanje troškova unutar Ministarstva obrane RH.

 • Umjesto hrvatskih građana, odlučuju slovenski

  Umjesto hrvatskih građana, odlučuju slovenski

  Žalosno je za primjetiti kako je autistična politika hrvatskih vlasti onemogućila vlastitim građanima da se izjasne o tom pitanju i dovela Hrvatsku u potpuno apsurdnu situaciju. Tako se može dogoditi da, umjesto hrvatskih birača, o tom pitanju odlučuju - slovenski birači.

Iz drugih medija

AEM