Članci s tagom: nacelnica

 • Slijepe žene su čak trostruko diskriminirane!

  Slijepe žene su čak trostruko diskriminirane!

  Marija Mustač je načelnica Odjela za zaštitu osoba s invaliditetom pri gradskom Uredu za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom te predsjednica Povjerenstva za (...)

 • Žene i šoldi vladaju svitom

  Žene i šoldi vladaju svitom

  Ada Damjanac rođena je u Puli 1956. godine. Osnovnu školu i Gimnaziju završila je u Puli, gdje 1976. godine završava Pedagošku akademiju kao najbolja studentica (...)

 • Demoliran ured načelnice Saborskog

  Demoliran ured načelnice Saborskog

  - Vidjeli smo da je tijekom vikenda provaljeno u ured tajnice iz kojeg su provalnici ušli u moj ured. Sve je bilo razbacano po podu, dokumentacija i uređaji. Moj službeni laptop je razbijen, isto kao i LCD televizor po kojem se netko čak i pomokrio. Povrh svega toga divljaci su izlili još i kantu boje i sve deterdžete koje su pronašli u Općini - prepričava zatečeno stanje načelnica Općine Saborsko Đurđica Špehar.

 • Po zakonu, bez muljanja i ispraznih obećanja

  Po zakonu, bez muljanja i ispraznih obećanja

  Iduće četiri godine fažansku općinu vodit će relativno novo lice - Ada Damjanac, općinska vijećnica i prosvjetna djelatnica s 30-godišnjim stažem iza sebe. Ona nasljeđuje Dušanku Šuran koja je općinu vodila zadnjih osam godina i koju je pobijedila s 32 glasa razlike.

 • Istra: Bez županice i ijedne gradonačelnice

  Istra: Bez županice i ijedne gradonačelnice

  Istarsku županiju neće voditi županica (nije bilo ni kandidatkinje), nijedan grad u Istri neće voditi gradonačelnica (čak ni nakon drugog kruga), a jedina istarska općina kojoj će izvjesno žena biti na čelu je Fažana s time da u prvom krugu nije izabrana baš nijedna! To je s rodnog aspekta poražavajući rezultat prvih neposrednih izbora za čelnike lokalne izvršne vlasti.

 • Šibenska županija: Žene pobjednice u prvom krugu lokalnih izbora

  Šibenska županija: Žene pobjednice u prvom krugu lokalnih izbora

  Zastupljenost žena na izbornim listama za gradska i općinska vijeća, te Županijsku skupštinu, bila je vrlo dobra, ali pozornost zaslužuje podatak da su čak četiri od pet žena bile istodobno kandidatkinje za gradonačelnice i načelnice, te nositeljice lista za gradska i općinska vijeća. Sve su postigle rezultate koji impresioniraju.

 • Prva načelnica u povijesti Đakovštine

  Tridesetčetverogodišnja diplomirana ekonomistica iz Trnave Irena Mikić , dosadašnja pročelnica jedinstvenog upravnog odjela Općine, pobjednica je nedjeljnih (...)

 • Ivana Posavec Krivec za načelnicu Križa

  Za načelnicu općine Križ u Zagrebačkoj županiji SDP je kandidirao Ivanu Posavec Krivec, 34-godišnju profesoricu povijesti, profesionalnu diplomatkinju i bivšu saborsku (...)

Iz drugih medija

AEM