Članci s tagom: milinovic

 • Rode proslavile deseti rođendan

  Rode proslavile deseti rođendan

  Udruga Roda – Roditelji u akciji proslavila je jučer u Novinarskom domu deseti rođendan. U slavljeničkom duhu Rode su dodijelile i nagrade organizacijama i pojedincima/kama koji su dijelili Rodinu viziju. No uz  nagrade dodijeljena je i anti-nagrada RODIN MUĆAK  kojeg je dobio ministar Darko Milinović, radi donošenja lošega Zakona o potpomognutoj oplodnji.

 • Mijenja se Zakon o medicinski potpomognutoj oplodnji

  Mijenja se Zakon o medicinski potpomognutoj oplodnji

  Parovima kod kojih je utvrđen nedostatak spolnih stanica u postupku izvantjelesne oplodnje omogućit će se oplodnja više od triju jajnih stanica, predviđeno je prijedlogom dopuna Zakona o medicinskoj oplodnji koji je Vlada poslala Saboru, donosi Vjesnik. I dalje je, međutim, ostala na snazi druga sporna stavka koja se odnosi na zabranu zamrzavanja zametaka.

 • Ministar Milinović ne poznaje zakone!

  Ministar Milinović ne poznaje zakone!

  Donosimo reakciju Udruge Roda na izjave Ministra zdravstva Darka Milinovića da je porođaj kod kuće "nadrilijecnistvo" te da za njega odgovaraju majka i primalja. "Očito je da ministar Milinović nije dobro upoznat s hrvatskim zakonima. Naime, u hrvatskom zakonodavstvu ne postoje propisi koji bi kućni porod izrijekom zabranjivali - tako nešto bi značilo direktno kršenje ljudskih prava."

 • Milinovićevi podaci ne daju potpunu sliku

  Milinovićevi podaci ne daju potpunu sliku

  "Nigdje u svijetu uspješnost se ne prikazuje samo brojem novorođene djece. Za potpunu sliku potrebno je znati koliko je ukupno postupaka provedeno, koliko je postupaka bilo po različitim dobnim skupinama pacijentica i po klinikama", objašnjava Ksenija Puškarić iz inicijative Građani protiv Zakona o MO-u. Milinović je iznio podatak da je u 2010. rođeno 1.019 beba začetih postupcima MO-a, što je 24 posto više nego 2009.

Iz drugih medija

AEM