Članci s tagom: menadzerice

 • EK: Do 2018. na čelnim mjestama u tvrtkama mora biti 40% žena

  EK: Do 2018. na čelnim mjestama u tvrtkama mora biti 40% žena

  Unutar Europske komisije upravo je dovršen prijedlog koji će, prihvate li ga sve potrebne institucije, uvesti obavezne kvote za žene u nadzornim odborima prvo javnih, (...)

 • EU: U uprave tvrtki zaposliti 40 posto žena

  EU: U uprave tvrtki zaposliti 40 posto žena

  Među direktorima je svega deset posto žena. Na čelu izvršnih odbora tvrtki ima ih svega tri posto. Žene konačno moraju dobiti bolju, zasluženu poziciju u poslovnom svijetu, i to se treba provesti milom ili silom – smatraju europski parlamentarci. Stoga su ovog tjedna poručili velikim europskim kompanijama do do iduće godine trebaju povećati udio žena u svojim upravljačkim tijelima. Ako to ne bude realizirano, Europski parlament donijet će zakon kojim će tvrtke obvezati da moraju imati 40 % žena na najvišim razinama menadžmenta.

 • Traži se više menadžerica

  Traži se više menadžerica

  Utječu li uobičajeni stereotipi o ženskim osobinama na nižu zastupljenost žena na rukovodećim mjestima? Ovo pitanje postavila je Janka Stoker i njezini suradnici sa Sveučilišta u Groningenu u svojoj studiji razmatrajući čimbenike koji se odnose na menadžerske stereotipe. Rezultati ukazuju na to da sve veći udio menadžerica vrlo učinkovito uspijeva prevladati menadžersko stereotipiziranje.

 • Avon za žene na upravljačkim pozicijama

  Avon za žene na upravljačkim pozicijama

  Kozmetička kuća Avon Products, Inc. proglašena je jednom od top 50 tvrtki u 2010. godini s politikama i praksama koje promiču ženska prava i napredovanje na radnom mjestu, a predanost tom cilju pokazuju i postavljanjem žena na upravljačke pozicije. Na listi koju je objavilo udruženje NAFE (The National Association for Female Executives) uz Avon su, između ostalih, i tvrtke AT&T, Colgate-Palmolive, IBM, Johnson & Johnson, Kellogg Company, PepsiCo i Walmart. Da bi bila uvrštena na popis NAFE-a, organizacija mora imati razvijene korporativne programe i politike posvećene napredovanju žena.

Iz drugih medija

AEM