Članci s tagom: mediji

 • Promocija spota "Nije smiješno"

  Promocija spota "Nije smiješno"

  25.studenog u u kinu "Mosor" održana je promocija edukativnog spota "Nije smiješno" udruge "Ženska pomoć sada". Spot je prvenstveno namijenjen djeci i ženama žrtvama obiteljskog nasilja, a u nadi kako će ih potaknuti da nasilje u svojem domu prijave nadležnim institucijama. Za scenarij i režiju spota zaslužni su Tomislav Fiket i Bruno Razum.

 • Pravobraniteljica medijima: "Uklonite seksizme i stereotipe!"

  Pravobraniteljica medijima: "Uklonite seksizme i stereotipe!"

  Povodom Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama, Pravobraniteljica za ravnopravnost spolova Gordana Lukač Koritnik uputila je priopćenje u kojem poziva medije da uklone seksizam i stereotipe iz svojih sadržaja. Kako naglašava, upravo stereotipi  o muškarcima i ženama, kao i seksizmi koji se svakodnevno pojavljuju u medijima doprinose i nasilju nad ženama. Priopćenje donosimo u cjelosti.

 • "Žene ne mogu slobodno raspravljati u parlamentu"

  "Žene ne mogu slobodno raspravljati u parlamentu"

  Predsjednica Odbora za ravnopravnost spolova Gordana Sobol izrazila je nezadovoljstvo sa nadnaslovom koji je upotrijebljen kao uvod u vijest na portalu Net.hr, a odnosi se na održavanje Aktualnog prijepodneva u Hrvatskom saboru. "Ovako neadekvatno prezentirana vijest, pokazuje da žene eto, čak ne mogu niti slobodno raspravljati u parlamentu, a da se to ne etiketira kao "žensko čupanje"."

 • Borba pjetlića

  Kažu novinski izvještaji da je i na današnjem saborskom aktualcu bilo burno. Opozicija šamarala Vladu, Vlada uzvraćala udarac, ali jedno je pitanje odmah došlo na sve (...)

 • Sutlić pokušava smjestiti otkaz trudnoj novinarki!

  Sutlić pokušava smjestiti otkaz trudnoj novinarki!

  U slučaj se uključila i pravobraniteljica za ravnopravnost spolova Gordana Lukač Koritnik i to zato što je Sanja Mikleušević Pavić, jedna od novinarki kojima Sutlić pokušava smjestiti otkaz, trudna i trebala bi roditi za manje od mjesec dana! Mikleušević zbog toga što se trenutno nalazi na porodiljnom otkaz ne bi dobila odmah, poput svojih kolega, već bi on uslijedio nakon što se vrati s dopusta.

 • Povratak u budućnost

  Povratak u budućnost

  Rekao je pokojni krivousti predsjednik (navodno citirajući nekog stranog novinara) da nikada Hrvat neće dobiti Nobelovu nagradu samo zato što je Hrvat.

 • I Miss Marple promiče ženska prava

  I Miss Marple promiče ženska prava

  Životom i tipično ženskim problemima osim vrlo gledanih telenovela bavile su se i serije McLeodove kćeri, Gilmoreice, Sestre, Ružna Betty, Urednica tabloida, a položajem žena - medicinskih sestara u ratu- serija Kineska plaža donosi već opjevano izvješće Programskog vijeća HRT-a o ravnopravnosti spolova u programima državne televizije i radija.

 • Žene s godinama

  "Iako većina žena s godinama postanu naborane, obješene ili debele, glumica Brooke Shields u 43. godini izgleda bolje nego ikada." Stanoviti (ili (...)

 • Kerum = Milanović

  Kerum = Milanović

  Slijedi jedan logički silogizam. Splitski gradonačelnik Kerum je primitivan. Šef SDP-a Milanović radi isto što i Kerum. Dakle, Milanović je primitivan.

 • Želim pastuha koji kuha za muža

  Želim pastuha koji kuha za muža

  "Muškarci žele uspješnu suprugu, koja dobro kuha i koja je uvijek kurva u krevetu!" duhovito je to ispalio glavni urednik Playboy kao odgovor na pitanje što (...)

Iz drugih medija

AEM