Članci s tagom: mediji

 • Manjine se u medijima još uvijek prikazuju stereotipno i s predrasudama

  Manjine se u medijima još uvijek prikazuju stereotipno i s predrasudama

  U Novinarskom domu u Zagrebu, 06.07.2011., održana je konferencija pod nazivom "Izolacija ili integracija: kako mediji pristupaju uključivanju manjina u javnu (...)

 • Žena prvi put na čelu New York Timesa

  Žena prvi put na čelu New York Timesa

  New York Times objavio je u četvrtak da dosadašnji glavni urednik Bill Keller odlazi s tog položaja te da će ga zamijeniti Jill Abramson, prva žena koja će preuzeti tu dužnost u povijesti toga dnevnika utemeljenog prije 160 godina. Jill Abramson (57) radi u New York Timesu od 1997., a Kellerova zamjenica bila je od 2003. godine. Prethodno je vodila dopisništvo NYT-a u Washingtonu.

 • Kada će Hrvatska biti jednako "loša" kao Švedska?

  Kada će Hrvatska biti jednako "loša" kao Švedska?

  26. svibnja u Zagrebu je održana međunarodna konferencija "Žene u medijima" u organizaciji Fakulteta političkih znanosti i Hrvatskog komunikacijskog društva, a uz (...)

 • Žene imaju puno više toga za reći nego što to novinari misle

  Žene imaju puno više toga za reći nego što to novinari misle

  Obično se misli da ako imate podjednako zaposlenih žena i muškaraca u medijima da će se i slika koju ti mediji šalju automatski mijenjati. No, to se ne događa.

 • O novim medijima učimo u hodu

  O novim medijima učimo u hodu

  Konferenciju o novim medijima pod nazivom 1. Cyber Conference , u četvrtak, 19.svibnja, 2011., organizirali su studenti/ce Fakulteta političkih znanosti u (...)

 • Šteta što se papiri ne jedu

  Šteta što se papiri ne jedu

  Odluka o utemeljenju Međunarodnog dana žena donesena je u kolovozu 1910. godine u okviru 2. Međunarodne socijalističke konferencije žena na inicijativu (...)

 • Hoće li žene srušiti Berlusconija?

  Hoće li žene srušiti Berlusconija?

  Kad je već cijeli svijet navikao da se premijer Italije Silvio Berlusconi ponaša kao klaun, kad je postao predmet opće sprdnje, a Italija primjer nemoći građana i (...)

 • Talijanke prosvjeduju: "Italija nije bordel"

  Talijanke prosvjeduju: "Italija nije bordel"

  Deseci tisuća žena okupile su se u nedjelju u više od 60 talijanskih gradova u prosvjedima osude premijera Berlusconija za kojeg smatraju da svojim seksualnim skandalima degradira žene. Talijansko pravosuđe nedavno je otvorilo istragu o zbog afere nazvane "Rubygate" u kojoj je šef vlade osumnjičen za zloporabu položaja i prostituciju s maloljetnicom, i za brojne Talijanke taj skandal je bio kap koja je prelila čašu. BBC javlja kako su viđeni su transparenti 'Italija nije bordel'.

 • Modno iskorištavanje

  Modno iskorištavanje

  Prevela Jadranka Musa U prosinačkom izdanju časopisa Vogue Paris objavljen je editorijal koji prikazuje djevojčice (stare najviše pet ili šest (...)

 • Put do vlastitog pogleda

  Put do vlastitog pogleda

  Libela vam predstavlja drugo izmijenjeno izdanje priručnika "Put do vlastitog pogleda" autorice Sanje Sarnavke (izdavačice B.a.b.e.). Ovaj je priručnik začetak upućivanja u načine iščitavanja medijskih poruka. Iako usmjeren prvenstveno na prikaz žena (u odnosu na muškarce) u hrvatskim medijima, namjera mu je pokazati kako gledanje, slušanje ili čitanje ne znače ujedno i viđenje, čuvenje i razumijevanje onoga što se tek površno konzumiralo.

Iz drugih medija

AEM