Članci s tagom: mediji

 • HRT mora biti faktor u razvoju demokracije

  HRT mora biti faktor u razvoju demokracije

  U Novinarskom domu održana je trosatna javna rasprava povodom Apela za uspostavu vjerodostojnosti javne funkcije HRT-a. Tijekom rasprave iznesen je niz primjedbi na upravljanje i kvalitetu programa HRT-a s naglaskom na "trgovanje" interesima na relaciji Uprava i Programsko vijeće HRT-a, isključivanje kreativnog osoblja i programskog vodstva iz poslovne politike kao i na način donošenje plana restrukturiranja javne televizije.

 • Istraga Leveson i seksizam u britanskim medijima

  Istraga Leveson i seksizam u britanskim medijima

  Pitanje novinarske etike i granica javnog interesa već je dulje vrijeme bolna točka u britanskim medijima. Situacija se dodatno pogoršala nakon što je otkriveno da brojni novinari ne zaziru od prisluškivanja telefona ili podmićivanja policajaca kako bi se dokopali informacija. Brojne ženske udruge u istrazi su prepoznale priliku za obračun s još jednom mračnom stranom tiskanih medija: seksizmom i objektivizacijom žena.

 • Sex & Grad kolumne? Budite realni

  Sex & Grad kolumne? Budite realni

  Još dok sam bila u srednjoj školi obožavala sam čitati Cosmopolitan i gledati Sex & Grad . Ne zbog toga što sam ikada mislila da zaista postoje takve priče (...)

 • Bože, čuvaj Jadranku Kosor!

  Bože, čuvaj Jadranku Kosor!

  Ooo svevišnja silo, bože, svemiru, sudbo kleta čuvaj Jadranku Kosor. Ili ako ćemo po ateistički i zdravorazumski, Jadranka, pusti Hrvatsku, čuvaj samu sebe i (...)

 • Starijima nema mjesta u društvu (?)

  Starijima nema mjesta u društvu (?)

  Jedna od stvari koja povezuje sve nas vrle stanovnice i stanovnike Zagreba (ne znam kako stvari stoje s ostatkom Lijepe naše) jest i (žalosna) (...)

 • Novinari s iskustvom protiv ex-manekenki i would be pjevačica

  Novinari s iskustvom protiv ex-manekenki i would be pjevačica

  Izbor novog urednika / ce HRT-a i nije tema koja se čini kao prvi izbor za Libelu. No bez brige, neću se baviti zakulisnim igrama, nepotizmom, (...)

 • Dječje emisije obiluju rodnim stereotipima

  Dječje emisije obiluju rodnim stereotipima

  Američki institut The Geena Davis Institute on Gender in Media nakon istraživanja o zastupljenosti muškaraca i žena u dječjem medijskom i zabavnom programu, a koje se proteglo na više od dvadeset godina, otkrio je zapanjujuće dokaze rodne nejednakosti i raširenosti stereotipa. Prikupljeni podaci služe kao polazna točka u edukaciji svih koji kreiraju sadržaj u medijskoj i zabavnoj industriji namjenjenoj djeci da postanu kako kritični potrošači/ce tako i kritični proizvođači/ce.

 • Što zapravo hoće taj narod? I kako to ostvariti?

  Što zapravo hoće taj narod? I kako to ostvariti?

  "Okupacija" zagrebačkog glavnog trga, po uzoru na svjetski pokret Occupy Wall Street (OWS) trajala je kratko, samo nekoliko sati. Narodni plenum koji je trebao (...)

 • Novinari u ludilu rata

  Novinari u ludilu rata

  Dolazak kanadske novinarke, književnice i redateljice Nelofer Pazire potaknuo je Veleposlanstvo Kanade i Fakultet političkih znanosti u Zagrebu da, 16. rujna, 2011., organiziraju tribinu i predavanje pod nazivom Reporting and journalist integrity in conflict zones: Afghanistan – A case study (Izvještavanje i integritet novinara u zonama sukoba: Afganistan-studija slučaja).

 • Čaša mlijeka i seksizam

  Čaša mlijeka i seksizam

  Posljednjih dana mediji, blogovi i forumi bruje od rasprave o kontraverznoj kampanji "Got milk?" . O čemu se zapravo radi? Pa svi znamo da su (...)

Iz drugih medija

AEM