Članci s tagom: maja-hrgovic

 • Odgoj djevojaka u Hrvatskoj

  U distribuciji sadržaja koji objektificiraju žene, Internet prednjači nad novinama. Što je poražavajuća činjenica, ako se uzme u obzir da oko tri četvrtine tinejdžera (...)

 • Nagrada za najbolji istraživačko-novinarski rad Maji Hrgović

  Nagrada za najbolji istraživačko-novinarski rad Maji Hrgović

  Nagrada za najbolji istraživačko-novinarski rad, koju dodjeljuje Balkan Investigative Reporting Network , uručena je Maji Hrgović na svečanosti u Berlinu prošlog vikenda. Nagradu je novinarka Novog lista osvojila kao stipendistica programa Balkan Fellowship for Journalistic Excellence, u sklopu kojega je istražila socioekonomske promjene u strukturi obitelji na Balkanu. Libela se pridružuje čestitkama!

 • Seksizam postojan kano klisurina

  Seksizam postojan kano klisurina

  Drugarice i drugovi skloni tome da na jugoslavenski "socijalizam s prijateljskim licem" gledaju kroz nostalgijom zamućene ružičaste naočale - kao oni vremešni (...)

 • Kad žene odlaze na Zapad, ceh plaćaju obitelji

  Ovaj tekst je rezultat programa Balkanske stipendije za novinarsku izuzetnost , inicijative fondacija Robert Bosch i ERSTE, u suradnji sa Balkanskom (...)

 • Slučaj Hrvatska:Obiteljsko nasilje - ženska stvar; žensko tijelo - crkvena stvar

  Novi Zakon o zaštiti od nasilja u obitelji ne jamči ni djelotvornu zaštitu žrtava niti primjereno kažnjavanje počinilaca - kao da životi žena žrtava obiteljskih nasilnika vrijede manje od života stradalih na cestama. Kakvo bi to uopće bilo društvo u kojemu je zakonom zabranjeno biti nasilan prema ženi nakon stresnog dana na poslu, i to još u vrijeme ekonomske krize? Kakva bi to bila država kad bi svaka žena imala pravo na majčinstvo i kad ne bi bilo potrebno da to njezino pravo autorizira zakoniti suprug.

 • Balkanske stipendije za novinarsku izuzetnost Barbari Matejčić i Maji Hrgović

  Tema ovogodišnjeg natječaja Balkanske stipendije za novinarsku izuzetnost bila je Identitet. Projekte je prijavilo 120 novinara i novinarki iz cijele regije, odabrano je njih 10, a Hrvatsku predstavljaju izuzetno rodno osviještene novinarke i suradnice cunterview.net-a Barbara Matejčić i Maja Hrgović.

<< < 1 2

Iz drugih medija

AEM