Članci s tagom: maja-hrgovic

 • Ili Zašto čitati feminističku literaturu

  Ili Zašto čitati feminističku literaturu

  Baš je kompliciran taj feminizam. Pa koja bi pametna žena njime razbijala glavu, kad ima toliko drugog posla? Raditi, zaraditi, čistiti, prati, kuhati, peglati, (...)

 • 'Uvijek želim biti bolja novinarka nego što jesam'

  'Uvijek želim biti bolja novinarka nego što jesam'

  Maja Hrgović je novinarka i spisateljica čiji je talent ostavio traga u domaćim i međunarodnim publikacijama. Nedavno je predstavila roman 'Živjet ćemo bolje' (...)

 • Živjet ćemo bolje

  Živjet ćemo bolje

  Ciklus predavanja o Mariji Jurić Zagorki i ženskoj književnosti ove je godine započeo predstavljanjem romana 'Živjet ćemo bolje' novinarke i književnice Maje (...)

 • Što se najviše čitalo u 2011. godini?

  Što se najviše čitalo u 2011. godini?

  Početak godine uvijek je pravo vrijeme za prisjećanje i nadanje, kao i slaganje top lista ovoga i onoga. Kažu da nas u 2012. godini čeka depresija umjesto recesije, no ono što se neće promijeniti su Libelini tekstovi. Prisjetimo se koji su to komentari bili najčitaniji u 2011. godini ! .

 • Zlatkin međunarodni život

  Zlatkin međunarodni život

  Priča "Zlatka" iz zbirke Pobjeđuje onaj kojem je manje stalo Maje Hrgović uvrštena je u antologiju Best European Fiction 2012, zbornik koji uređuje američki književnik  Aleksandar Hemon, a sada će se naći i na stranicama uglednog britanskog književnog časopisa Granta.  Novi broj časopisa tematski je naslovljen kao "The  F Word", i bavi se načinima na koji feminizam istražuje, ispituje i komplicira ravnotežu moći koja još uvijek prevaguje na mušku stranu.

 • Kiklop, Kiklopica

  Kiklop, Kiklopica

  Maja Hrgović, diplomirana kroatistica i anglistica, književnica jr i novinarka, piše i pisala je za Nulačetvorku, Cunterview, Kulturpunkt, Op.a, Graziu, Libelu....

 • Kratka priča je ženskog roda

  Kratka priča je ženskog roda

  Centar za ženske studije obilježio je Dan žena slavivši umjetnost riječi, točnije, žensko stvaralaštvo, žensku produkciju. Festival Kratka priča je ženskog roda održao se drugu godinu za redom u ležernoj atmosferi memorijalnog stana Marije Jurić Zagorke u dva susreta. Uz osmi mart povod je bio i rođendan Marije Jurić Zagorke te Nele Milijić, 2. ožujka, kada je prva grupa kratkopričašica čitala svoje radove.

 • Bio jednom jedan masakr

  Bio jednom jedan masakr

  Ako kod malog djeteta uočite ove simptome: panični strah, plakanje usred noći, noćne more, neobjašnjiv zazor od starijih žena, pasa vučjaka i mračnih prostora – (...)

 • Sveprisutni seksizam treba osuditi kao i rasizam

  Sveprisutni seksizam treba osuditi kao i rasizam

  Ograđujući se od odgovornosti za maskulinizaciju informativnog programa na HRT-u, Hloverka Novak Srzić je na okruglom stolu slegnula ramenima i rekla kako je zadatak (...)

 • Tko se boji penisa još?

  Tko se boji penisa još?

  Kad je prije nekoliko godina Dimitrije Popović napravio ciklus reklamnih plakata za našu najpoznatiju klaonicu pa mlađahna ženska tijela vrlo doslovno izjednačio sa životinjama samljevenim u Gavrilovićeve salame, nije se dogodio nikakav masovni prosvjed građana niti je tko policiji dojavio kako te reklame vrijeđaju njegovo ljudsko dostojanstvo.

1 2 > >>

Iz drugih medija

AEM