Članci s tagom: lokalni-izbori

 • Gorana Poropat za načelnicu Kukljice

  Gorana Poropat kandidatkinja je HDZ-a za načelnicu općine Kukljica u Zadarskoj županiji te nositeljica izborne liste. Rođena je 7. kolovoza 1958. u Zadru.

 • Rejting Vesne Buterin porastao za 10%

  Jutarnji list objavio je danas anketu za Dubrovačko neretvansku županiji. Prema toj anketi Mira Buconjić, aktualna županica i nezavisna kandidatkinja vodi u uzrci za (...)

 • Žene u utrci za čelna mjesta u općini

  Žene u utrci za čelna mjesta u općini

  Izvjesno je da bi predstojeći izbori i u Ravnoj Gori mogli ishoditi nepredvidive rezultate i dati šarolikost novih lica u Općinskom vijeću, prvenstveno s lista (...)

 • Domine: Alo! Di su vam žene na izbornim listama?!

  Kako bi još jednom upozorile javnost na nepoštivanje Zakona o ravnopravnosti spolova od strane političkih stranaka, članice Udruge "Domine" u subotu su na splitskoj Pjaci provele akciju "Stup srama" kojom su poslale jasnu poruku glasačicama i glasačima o stvarnom položaju žena u našem društvu.

 • Stup srama za političke stranke

  Stup srama za političke stranke

  U subotu je održana akcija Stup srama kako bi još jednom upozorio na nepoštivanje Zakona o ravnopravnosti spolova od strane političkih stranaka. Na stupu srama našle su se stranke koje nisu ostvarile 40% žena na kandidacijskim listama.

 • Pohvaljujemo!

  U susret sutrašnjem Stupu srama na kojem ćemo neke kuditi, red je da i pohvalimo one koji su osigurali uravnoteženu zastupljenost žena i muškaraca na kandidacijskim listama te ispoštovali Zakon o ravnopravnosti spolova, a sukladno analizi koju smo do sada obavile.

 • Neda Klarić u anketama druga

  Pulsovo telefonsko istraživanje javnog mnijenja na području grada Šibenika, provedeno od 30. travnja do 2. svibnja, na slučajnom uzorku od 600 ispitanika, pokazuje (...)

 • Karlovac: SDSS i »zeleni« najviše, HDZ najmanje žena

  Samostalna demokratska srpska stranka i Zelena lista jedine su političke stranke u Karlovcu koje su poslušale zakonske regule i preporuku Vladina ureda za (...)

 • Žene u izborima (Istra, Zadar, Sisak)

  HDZ i njegovi koalicijski partneri HSS, HSLS, HSU i HSP su za Županijsku skupštinu Zadarske županije kandidirali 19% žena pri čemu ih je među prvih 20 svega 5. Za (...)

 • U Zagrebu kandidirano 35,9% žena

  U Zagrebu je jedna kandidatkinja za gradonačelnicu i 5 kandidatkinja za zamjenicu gradonačelnika od čega su 4 nezavisne. Na listama za gradsku skupštinu nalazi se (...)

<< < 2 3 4 5 6 > >>

Iz drugih medija

AEM